zaterdag 30 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Vogelklas voorbereid op besmeurde vogels

Vogelklas voorbereid op besmeurde vogels

De Rotterdamse vogelopvang Vogelklas Karel Schot houdt er rekening mee dat er hulp wordt gevraagd om vogels op te vangen, na de scheepsramp voor Belgische kust. Als er zeevogels besmeurd raken met olie, kan de hulp van de Vogelklas ingeroepen worden.

“Er worden ruimten vrijgemaakt en spullen klaargelegd”, zegt beheerder Monique de Vrijer van de Vogelklas. “Ook willen we zeker weten dat we alles op voorraad hebben.”

Gisteren zonk het Nederlandse vrachtschip Flinterstar voor de kust van Zeebrugge. Daarbij is olie in het water terechtgekomen. Die olie dreigt nu bij het Nederlands/Belgische natuurgebied Het Zwin aan land te komen.

“Er zijn vijf instellingen in ons land die hulp kunnen bieden bij dit soort problemen”, zegt De Vrijer. “Een instelling in Middelburg en de Vogelklas zijn het dichtstbij. De kans is dus groot dat dan onze hulp wordt ingeroepen.”

Maar De Vrijer denkt dat het aantal slachtoffers niet hoog zal uitvallen. In deze tijd van het jaar zijn er namelijk niet veel zeevogels op open zee. De Vrijer: “Maar mochten ze er wel zijn, dan zijn wij er wel klaar voor.”

Bij de Vogelklas kunnen ongeveer 200 zeevogels opgevangen worden.

WaterPollutionOilDeule

Bekijk ook

Laserapparatuur tegen wilde vogels lijkt hoopgevend

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) test of de toepassing van laserapparatuur bezoeken van wilde (water)vogels aan ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *