maandag 22 juli 2019
Homepage | regelgeving | Vogelgriep vastgesteld in Bassenge, bufferzone omvat ook Riemst

Vogelgriep vastgesteld in Bassenge, bufferzone omvat ook Riemst

Op woensdag 5 juli 2017 werd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een geval van Aviaire Influenza, beter gekend als vogelgriep, vastgesteld in onze buurgemeente Bassenge. Hierop werd meteen een bufferzone afgebakend, die ook deelgemeenten Val-Meer en Zichen in Riemst omvat.

Onder voorbehoud dat er zich geen nieuwe ontwikkelingen voordoen, zijn er tot minstens 17 juli enkele maatregelen van kracht in de bufferzone, bovenop de gewone nationale maatregelen beschreven in het document ‘Maatregelen van toepassing op het hele Belgische grondgebied’ (te raadplegen via http://www.fav.be/dierengezondheid/vogelgriep/maatregelen.asp).

Bijkomende maatregelen voor particuliere houders
Elke hobbyhouder van pluimvee en andere gehouden vogels dient binnen de 48 uur een inventaris van het aanwezige pluimvee en vogels over te maken aan zijn gemeente- of stadsbestuur.
Het pluimvee en de andere vogels moeten binnen gevoederd en gedrenkt worden.
Verplaatsingen van pluimvee en broedeieren in de zone zijn verboden. Dit verbod geldt niet voor doorvoer over de autosnelwegen of per spoor zonder dat er gelost of halt gehouden wordt.
Alle verzamelingen, zoals beurzen, markten, tentoonstellingen en prijskampen, van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels zijn verboden.

bron:invlaanderen.be

Moeten binnen blijven

Bekijk ook

Bestuur en oppositie zien duivenvangst helemaal anders

Het schepencollege maakt dit jaar maar liefst 13.575 euro vrij voor het vangen en doden ...

1 opmerking

  1. Vermoed wordt dat wilde vogels de bron van besmetting zouden kunnen zijn. En dit vanwege nabijheid van de Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *