woensdag 8 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Vogelgriep: ‘jaag smienten niet op’

Vogelgriep: ‘jaag smienten niet op’

De Veiligheidsregio Fryslân roept wandelaars op om op de weg te blijven en niet de velden in te gaan. Dit om te voorkomen dat groepen smienten zich gaan verplaatsen. Vooral bij deze eendensoort wordt de vogelgriep aangetroffen.

Met een helikoptervlucht boven Noordoost-Friesland proberen Rijkswaterstaat, het Wetterskip en it Fryske Gea zondagmiddag een beter beeld te krijgen van de verspreiding van vogels. Het aantal meldingen van zieke en dode vogels breidt zich uit.
Smienten verzamelen zich vaak in grote groepen. Zaterdagavond werden nog 27 dode exemplaren aangetroffen uit een vaart vlakbij Oosternijkerk. Hier wordt zondag naar meer dode dieren gezocht. Tot nu toe hebben het Wetterskip en It Fryske Gea al meer dan 700 dieren opgeruimd.

bron: LC.nl
foto: eerder geplaatst

Een paartje smienten, dat zich van geen kwaad bewust is
Een paartje smienten, dat zich van geen kwaad bewust is

Bekijk ook

Een mierenbad? nee dank u, maar de gaaien wel ! (video)

“Blijkbaar zoeken gaaien soms mieren op om hun veren met mierenzuur in te laten smeren ...

1 opmerking

 1. Straks gaan we nog stellen dat als de vogelgriep deze kant opkomt ,meestal in september, dat we tot april ,(als ze weer wegtrekken ,)maar binnen moeten blijven.
  We zullen moeten accepteren dat dit een terug kerend fenomeen is ,misschien is het verstandig dat met name de slacht eenden industrie zorgt dat de stallen in september geruimd (geslacht) zijn ,en deze pas in maart weer inrichten.
  Ook onze uitloop kippen vanaf september binnen te houden tot eind maart.
  Maar zullen de antie dier houders wel weer schreeuwen.
  Net als deze week veganisten op tv liepen te verkondigen, dat de consumptie van dieren ,vergelijkbaar met de holocaust was.
  Volgens mij wordt geert wilders voor minder veroordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *