maandag 15 juli 2019
Homepage | inheemse vogels | Vogelgate Montfoort gaat door: duiven nestelen zich naast overlast kauwen

Vogelgate Montfoort gaat door: duiven nestelen zich naast overlast kauwen

De overlast een grote zwerm kauwen in Montfoort kan nog niet worden opgelost. Omdat ze samenwonen met houtduiven kunnen ze voorlopig niet worden verjaagd.In hoge bomen langs de Heeswijk (ter hoogte van de Boslaan) overnachten zo’n drie- tot vierhonderd kauwen. Ze maken lawaai en poepen de hele buurt onder.
VOGELVERSCHRIKKER
Daarom zette de gemeente onlangs een professionele vogelverschrikker in. Die was van plan de vogels weg te jagen met een laserkanon. Maar toen hij voor het eerst zijn slag wilde slaan, kwamen de kauwen opeens niet opdagen.
Maar wat de faunakenner wél zag was dat er in de straat houtduivennesten zitten. Twaalf om precies te zijn. Omdat de houtduiven nu aan het broeden zijn, is het niet toegestaan de kauwen weg te jagen.
AUGUSTUS
Pas op z’n vroegst half augustus kan de vogelverschrikker verder met zijn werk. “Tot die tijd zullen wij geen actie tegen de kauwen ondernemen”, schrijft de gemeente Montfoort.Buren, die onlangs hun zorgen uitten over de overlastgevende kauwen, zijn per brief geïnformeerd over de nieuwe situatie.

bron:rtvutrecht
foto: eerder gebruikt

 

Bekijk ook

Wildredders in gebruik genomen

Maatschap Aelmans uit Colmont heeft een van de eerste wildredders ontvangen. Daarmee moet worden voorkomen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *