zaterdag 14 december 2019
Homepage | overige | Vogelfestival Nationaal Park Lauwersmeer

Vogelfestival Nationaal Park Lauwersmeer

LAUWERSOOG – Op zondag 11 september 2016 van 11.00 tot 17.00 uur organiseert Nationaal Park Lauwersmeer het Vogelfestival. Het festival zal een aantrekkelijk programma bieden voor een ieder die geïnteresseerd is in vogels. Van beginner tot gevorderde vogelaar. Voor jong en oud. Met excursies, vogelverhalen, straattheater, workshops, kunst, fotografie, speciale kinderactiviteiten en nog veel meer.
Het festival zal tevens plaats bieden aan standhouders van natuur- en vogelorganisaties, culturele initiatieven met een link naar vogels, organisaties en leveranciers van optische apparatuur, preparateurs en vogelopvang organisaties. Als vaste gast bij het Nationaal Park zal ook de streekmarkt weer een plaats hebben, gevuld met producten en ondernemers uit de regio. Dit alles zal plaatsvinden bij het Activiteitencentrum Nationaal Park Lauwersmeer, De Rug 1, 9976 VT te Lauwersoog.
Nationaal Park Lauwersmeer, één van de twintig Nederlandse Nationale Parken, ontleent zijn hoge natuurwaarde vooral aan zijn enorme vogelrijkdom. De gunstige ligging aan de rand van de Waddenzee en op een knooppunt in de Oost-Atlantische vogeltrekroute (waar jaarlijks circa 90 miljoen vogels gebruik van maken!) staat het hele jaar garant voor grote aantallen en bijzondere soorten. Het is niet voor niets dat het Nationaal Park Lauwersmeer zich profileert als “Vogelparadijs op vroegere zeebodem”.
Met een jaarlijks Vogelfestival wil het Nationaal Park deze bijzondere vogelrijkdom onder de aandacht brengen van een breed publiek en bezoekers laten genieten van vogels in al haar facetten. Ook zal er tijdens het festival aandacht zijn voor het belang van het Lauwersmeer in internationaal verband. Vogels houden zich nu eenmaal niet aan gebieds- of landsgrenzen.
Het festival vindt plaats tijdens het hoogtepunt van de najaarstrek, wanneer miljoenen vogels onderweg zijn naar hun overwinteringgebieden in het zuiden.
De wens is dit festival een jaarlijks terugkerende festiviteit te laten zijn. Een ode aan de vogels en de fascinerende vogeltrek! Zie voor meer informatie: www.np-lauwersmeer.nl/vogelfestival/
Dit festival is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning door de Stuurgroep Lauwersmeer.

bron: nofactueel.nl

vogelfestival-npl-2016-compri

Bekijk ook

Wie lijmt er cowboyhoedjes op de duiven van Las Vegas?

Ongeveer een week geleden vielen ze een bewoner van Las Vegas voor het eerst op: ...

1 opmerking

  1. Komen hier ook vreemde vogels,je weet wel vreemd uitgedoste figuren?
    Of alleen maar mensen ,die vogels op hun voetstuk plaatsen,en kwekers de grond inboren.
    Zoals veel organisaties doen,zonder te weten wat kwekers doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *