donderdag 2 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Vogelfestival in Oostvaardersplassen

Vogelfestival in Oostvaardersplassen

Lelystad – Voor vogel- en natuurliefhebbers is er zondag 16 september van alles te beleven op het jaarlijkse Vogelfestival in de Oostvaardersplassen. Ook voor kinderen zijn er volop leuke activiteiten. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom aan de Kitsweg 1 in Lelystad. De toegang is gratis.

Lezingen over vogels
Het Vogelfestival is de plek voor vogel- en natuurliefhebbers. Zo leren aanwezigen tijdens diverse lezingen alles over vogels en hoe ze deze het beste kunnen fotograferen met een telescoop (digiscoping).
Er zijn marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuureducatie. Er worden ook vogels geringd. Lokale verenigingen als Landschapsbeheer Flevoland en Vogelwacht Flevoland leveren een bijdrage aan deze dag. Zij kunnen van alles vertellen over de natuur in Flevoland. Uiteraard zijn ook de boswachters op deze dag aanwezig om vragen te beantwoorden.
Excursies
Er zijn deze dag verder (wandel)excursies in de Oostvaardersplassen en ook kunnen de vogelkijkhutten worden bezocht.
Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Wie durft mag van het dak van een Landrover afspringen aan een kabelbaan en over een sloot te klimmen. Kinderen kunnen vogelkastjes maken en slakken van klei? In een voelboom kunnen ze raden wat er zoal te vinden is in de natuur. In het sporenspel kan geraden worden welke sporen dieren hebben achtergelaten.
Buitencentrum geopend
Uiteraard is het buitencentrum geopend. De medewerkers vertellen graag meer over het bekende natuurgebied de Oostvaardersplassen. In het restaurant is er de mogelijkheid voor een lunch of kop koffie met iets erbij.
Bij verschillende stands wordt informatie gegeven over diverse producten en ervaringen. Voor wie graag fotografeert of gebruik maakt van een verrekijker, geïnteresseerd is in de natuur of een kijkje wil nemen in de Oostvaardersplassen, is het vogelfestival een geschikt evenement.
Lunch of koffie
Bij de aanwezige horeca kunnen bezoekers genieten van een lunch of kopje koffie. Het festival is vrij toegankelijk. Voor sommige activiteiten en excursies wordt een bijdrage gevraagd. Informatie over het vogelfestival staat op www.staatsbosbeheer.nl/vogelfestivaloostvaardersplassen.

bron:flevopost.nl

Ganzen Oostvaardersplassen

Bekijk ook

Nieuw licht op zingende mannetjesmezen

Alles wat we altijd dachten te weten over de zang van de koolmees is nu ...

1 opmerking

 1. Ja je moet wat om een rampgebied weer goed op de kaart te zetten?
  Maar moet zeggen ? We zijn eindelijk op de goede weg.
  Heeft 10 jaar geduurt,
  Moet ik als particulier eens doen,o o ,alle kranten ,media ? En organisaties storten over je heen.

  Wat gaan we nu doen met de wolfen,hetzelfde? Wachten tot het een grote ramp word ? En dan maatregelen nemen,
  Laten we de mamoet klonen ,en introduceren.een prachtig beest.
  O ,past dat hier niet thuis, waarom niet ?
  Heeft hier altijd geleefd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *