maandag 24 juni 2019
Homepage | inheemse vogels | Vogelexperts kraken MER (Milieu Effect Rapportage) Lelystad Airport

Vogelexperts kraken MER (Milieu Effect Rapportage) Lelystad Airport

Rapport Vogeltrek luchtvliegveiligheid Lelystad Airport bevat onjuistheden. De voor het onderzoek gebruikte weerradar ziet Lelystad Airport niet. De commissie MER is momenteel druk bezig met het ‘repareren’ c.q. actualiseren van de MER Lelystad Airport. Voor deze MER zijn allerlei studies in opdracht van het Ministerie van I & M verricht, waaronder de recente beschrijvende literatuurstudie met de naam rapport MER bijlage 16 “Vormt vogeltrek een risico voor het luchtverkeer van en naar Lelystad Airport?”.

De bestaande Milieu Effect Rapport Lelystad Airport 2014 en de Actualisatie MER Lelystad Airport 2018 zouden samen een goed beeld moeten geven van de risico’s van vogelaanvaringen voor het vliegverkeer van en naar Lelystad Airport. Daar zijn volgens ons diverse kanttekeningen bij te plaatsen.
De MER 2014 (Rapport 4H) bestaat uit een beschrijvend literatuuronderzoek van vogelvliegbewegingen rond Lelystad Airport en mogelijke interacties met het verwachte vliegverkeer. Het is geen goed onderbouwde risicoanalyse gebaseerd op langjarige veld- en radaranalyses.
De Actualisatie MER Lelystad Airport 2018 heeft betrekking op mogelijke interacties tussen breedfront vogeltrek en het vliegverkeer tussen de 1.800 en 3.100 meter op wat grotere afstand van Lelystad Airport.

bron:dalfsennet.nl

Het huidige vliegveld Lelystad vanuit de lucht

Bekijk ook

Kleine kluutjes in de Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – Dit voorjaar broedden er circa tien paar kluten in de Groenzoom. ...

1 opmerking

  1. Deze vogeltrek zal altijd een probleem geven.al hebben sommige plaatsen daar meer hinder van dan andere plaatsen.
    Maar je kunt ook veel onderbrengen bij de MER.
    Het is net als een begroting schrijven? Het ligt eraan hoe je hem wilt lezen ? En schrijven.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *