zaterdag 21 september 2019
Homepage | uitheemse vogels | VOGELDESKUNDIGE ONTDEKT NIEUWE PAPEGAAI

VOGELDESKUNDIGE ONTDEKT NIEUWE PAPEGAAI

Het gebeurt niet vaak dat een nieuwe vogelsoort wordt ontdekt, maar een Mexicaanse vogeldeskundige had onlangs het geluk van zijn leven. Hij werkte aan een boek over papegaaien op het schiereiland Yucatán. Tijdens zijn laatste bezoek aan het gebied ontdekte Miguel Gómez Garza een nieuwe soort

Het gaat om een papegaai met een rood voorhoofd en blauwe uiteinden op hun groene vleugelveren. ,,Ik kon het niet geloven”, zegt Gómez Garza over het moment dat hij de groep papegaaien zag neerstrijken in een boom. De ontdekking is dinsdag bekendgemaakt. De papegaai is vernoemd naar de ontdekker en heet nu Amazona gomezgarzai.

Het determineren van amazones kan erg moeilijk zijn; de meeste soorten zijn zeer variabel, gelijken sterk op andere soorten of kennen verschillende ondersoorten die ook weer erg variabel kunnen zijn.

Gómez Garza is dierenarts en werkzaam bij een universiteit in het Mexicaanse Monterrey

bron: Vroegevogels
foto: dient ter illustratie; vanwege copyright kunnen wij u (nog) geen foto laten zien

Bekijk ook

Dramatische vogelstand in Noord-Amerika: in halve eeuw tijd 3 miljard vogels verdwenen

In Noord-Amerika zijn in een halve eeuw tijd drie miljard vogels verdwenen. De afname is ...

1 opmerking

  1. Zo valt er nog genoeg te ontdekken in de wereld , dieren komen en gaan .,ik weet dat onze groene vrienden ? Dit niet willen horen maar er zullen dieren verdwijen ,en er zullen in duizenden jaren ook dieren bijkomen,al heeft dat niets met deze ontdekking van doen,
    We zullen in papoea nieuw gunea zowel het Australische gedeeldte als het Indonesische gedeeldte in te toekomst ook nog wel horen van nieuwe soorten , net als in de de grote ourwouden van zuid Amerika, evenals in de zeeen op de wereld ,we zijn nog lang niet klaar met het in kaart brengen van onze dier wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *