zaterdag 4 juli 2020
Homepage | natuurbescherming | Vogelbescherming ‘grapt’: vogels leren om lager te vliegen

Vogelbescherming ‘grapt’: vogels leren om lager te vliegen

Vogelbescherming Nederland mengt zich opnieuw in de discussie over de vliegroutes en -hoogtes van het nieuwe Lelystad Airport.
‘Hoe hoog kun je als vogel straks veilig vliegen? En als vliegtuig?’, vraagt de dierenorganisatie zich af op de dag dat in de Tweede Kamer een hoorzitting is over Schiphol en vliegveld Lelystad.

‘Een goed moment om het tij te keren. Er is veel politieke moed voor nodig om een jarenlang voorbereid besluit terug te draaien, maar onmogelijk is het niet. Het alternatief: Vogels leren lager te vliegen’, staat op de site van Vogelbescherming.

Eerder al vocht de organisatie tot aan de Raad van State het besluit aan om Lelystad Airport uit te breiden en te laten groeien naar op termijn 45.000 vluchten per jaar.

‘Helaas voor de vogels hebben we niet gewonnen. Te vrezen valt dat er straks voor de veiligheid van het luchtverkeer op grote schaal vogels verjaagd en gedood gaan worden, zoals dat nu al rond Schiphol gebeurt.’

Vliegtuigen vliegen straks ‘hele einden’ laag – op een hoogte van 1800 meter – over Friesland, Overijssel en Gelderland. ‘En ja, 1800 meter is de hoogte waarop ook heel wat vogels vliegen: trekkende zwanen, ganzen, cirkelende roofvogels.’

bron: LC.nl

In dit geval helpt hoger vliegen natuurlijk ook

Bekijk ook

Gruttobelang inzet in rechtszaak vliegveld

Met een rechtszaak wil de Portugese vogelbescherming de aanleg van een vliegveld bij Lissabon voorkomen. ...

1 opmerking

  1. Een mogelijkheid is om alle leden van de vogel ,en dieren beschermings organisaties, groen links, en mensen die vinden dat dit niet zou mogen , verplichten om op de fiets te gaan ,en niet te vliegen, kun je vliegbewegingen minder maken en de vogels iets meer laten vliegen ,of we vliegen alleen snachts ,hebben de vogels een rustplaatst opgezocht, en kan het geen probleem geven ,o ja toch de gier zwaluw ,doen we die naar Polen ,wel met europese subsidies natuurlijk?kunnen ze de nertsen gezeldschap houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *