zaterdag 14 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Vogelbeschermers aangevallen op Cyprus

Vogelbeschermers aangevallen op Cyprus

Vier vogelbeschermers van de Committee Against Bird Slaughter (CABS) zijn op Cyprus aangevallen toen zij samen met de Pro Biodiversity Foundation (SPA) vogels aan het beschermen waren. Het incident gebeurde ’s nachts toen CABS en SPA in samenwerking met de Britse politie een deel van het eiland op Brits Cyprus bezochten waar vogelvallen staan. Tijdens dit bezoek verscheen er een auto ten tonele die op de auto van de vogelbeschermers inreed en de auto daarna nog vele malen heeft geramd.

De vogelbeschermers hebben geprobeerd hun aanvaller af te schudden door weg te rijden, maar hierin slaagde zij niet omdat de aanvaller hun bleef achtervolgen en op hun bleef inrijden. Het incident duurde op zo’n minst 10 minuten en had wel wat weg van een Hollywood scène. Ook de politie die in de buurt was, omdat ze samen aan het werk waren ten tijde van de aanval kon de aanvaller niet stoppen. Wel slaagde zij er in om de auto met de vogelbeschermers naar het dichtst bij zijnde politiebureau te begeleiden.
Crimineel
De auto van de aanvaller staat geregistreerd onder de naam van een bekende crimineel die onder andere illegaal handelt in beschermde vogelsoorten, zoals bijvoorbeeld de Zwartkop (Sylvia atricapilla). Een vogeltje dat illegaal in restaurants belandt om als het lokale gerecht ‘ampelopoulia’ te eindigen. Volgens de Cypriotische faunabescherming is met deze business zo’n 16 miljoen euro per jaar gemoeid. De crimineel en zijn bende zijn al jaren bekenden van zowel de Britse en Cypriotische overheidsinstanties.

bron: PiepVandaag.nl!

Zwartkop gewilde vogel in Cyprus
Zwartkop gewilde vogel in Cyprus

Bekijk ook

NVWA MAAKT VOGELOPVANG VLEUGELLAM

De Vogelopvang in Naarden vangt even geen vogels meer op. Na een bezoek van de ...

1 opmerking

 1. Kan niet beoordelen hoe het in zijn werk is gegaan ,maar onze antie dieren houders zijn niet altijd zo lief voor mensen en vertellen vaak niet de waarheid .om hun gelijk te halen.
  Bv van de week verscheen in de telegraaf dat kalver houders ,en konijnen houders ,en pels dieren houder verantwoordelijk met hun dieren omgaan.
  Wat zij de antie dieren houders verleden jaar,konijnen houders hangen ze levendig op om te slachten ,pelsdieren houders .vergassen hun dieren op een verschrikkelijke manier,en kalverhouders sluiten hun dieren op in het donker.de pelsdieren doen we met veel subsidie naar polen, en dan?
  Ook vogelhouders roofden de natuur leeg volgens eduard opperman,samen met Hooimeijer.zonder bewijs.
  Plofkippen zakken door hun hoeven volgens de filmpjes ,krijgen geen water kunnen niet lopen? Hoe komen ze dan bij het voer,mogen nu 7 weken groeien in plaats van 6 ,ja ? En ? Welke kippen boer heeft belang bij dooie dieren?nou niemand.
  Ezeltjes lopen op hoeven van 6 jaar niet gekapt ,honden zijn vreeselijk mager en mishandelt ,wij moeten de grote katten voor uitsterven beschermen,apen komen massaal de grens met Spanje over vanuit marokko?
  Hoeveel filmpjes met dieren uit landen veelal buiten Europa en stokoud materiaal wil je mensen door hun strot duwen ,om maar verzekerd te zijn van inkomen,
  Begrijp mij goed ,wij moeten ,voor onze dieren op een verantwoordelijke mannier zorgen , en geen dieren nemen waar je niet mee om kunt gaan ,maar dat begint als bij onze kat en hond.katten naar buiten gooien ,snachts en overdag ,wat een ramp voor de natuur,honden die te pas en onpas overal hun behoefte doen,geeft niet dat is hun natuur,maar als eigenaar heb je de gerplichting om dat op te ruimen,
  Heb stichting AAP nog nooit over deze dieren ramp horen praten ,import uit Spanje en de voormalige oostblok is een gedachtengoed b geworden van dat moeten we doen? Terwijl onze assiels overvol zitten.misschien onderbrengen in Almere bij deze opvang . Ja valt niets aan te verdienen zelf geen airmailes ,maar je doet het voor de dieren of niet?
  Dus ? De moraal van het verhaal is dieren beschermens beschermen vaak hun eigen toko en niet de dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *