zaterdag 14 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Voerverbod in Amsterdam

Voerverbod in Amsterdam

Om overlast van dieren te voorkomen, komt de gemeente Amsterdam deze zomer met een verbod op voeren. Stadsdelen kunnen gebieden aanwijzen waar het verboden is om dieren te voeren. Eendjes voeren met kleine kinderen is nog wel toegestaan.

Extreem voeren
Wethouder Laurens Ivens (Dierenwelzijn) kondigde de maatregel afgelopen week aan in Het Parool. Het voeren van dieren neemt volgens hem extreme vormen aan in de hoofdstad. Amsterdammers voeren stukken vlees aan reigers, en wat de reigers niet opeten is prooi voor meeuwen, duiven of ratten. Deze dieren brengen overlast met zich mee. Meeuwen pikken vuilniszakken open, duiven zorgen voor geluidsoverlast en ratten zijn onhygiënisch.

Dierenwelzijn
Het voeren is ook schadelijk voor de dieren zelf. “Te veel voeren zorgt, naast overlast, voor minder soorten vogels en minder gezonde vogels,” aldus Ivens. Eenden voeren mag nog wel, maar de wethouder benadrukt dat brood ‘erg ongezond’ is voor de eenden zelf.

Handhaving
Vanaf het derde kwartaal van dit jaar wordt het voerverbod gehandhaafd in gebieden die stadsdelen zelf kunnen aanwijzen. De hoogte van de boete is nog niet bekend.

In kustgebieden zoals Haarlem en Katwijk is een voerverbod specifiek voor meeuwen al langer van kracht. De gemeenten vinden dit nodig om de overlast van de vogels tegen te gaan. Een overtreding van dit verbod levert in Haarlem een boete van 130 euro op.

Bron: Het Parool

Bekijk ook

NVWA MAAKT VOGELOPVANG VLEUGELLAM

De Vogelopvang in Naarden vangt even geen vogels meer op. Na een bezoek van de ...

1 opmerking

  1. Verstandige wethouder.
    Boeren in de winter kan noodzakelijk zijn.
    Maar in deze tijd is het meer het ongedierte voeren.
    Ja brood is nooit goed geweest.maar vroeger had je de schillenboer?
    De moslim gemeenschap mag geen voedsel weggooien misschien een optie om deze nieuw leven in te blazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *