woensdag 18 september 2019
Homepage | natuurbescherming | Vliegshow Soesterberg gaat niet door vanwege vogels

Vliegshow Soesterberg gaat niet door vanwege vogels

SOESTERBERG – De vliegshow in augustus bij het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg gaat niet door. Utrechts Landschap, de eigenaar van het vliegpark, is bang dat broedende vogels erdoor verstoord worden.

“Erg jammer”, zegt NMM-woordvoerder Jeroen Klaphake. “We wilden erg graag aan ons publiek een vliegevenement met historische toestellen.” De Soesterberg Luchtvaartdagen worden net buiten het broedseizoen georganiseerd, maar toch vreest Utrechts Landschap voor het welzijn van vogels.

“Een verschil van inzicht in wat wel en niet mag”, noemt Klaphake het. Hij benadrukt dat het museum de vogels uiteraard niet wil storen. “We hebben heel lang overlegd. Iedere keer leek het erop dat we er wel uit zouden komen, maar uiteindelijk dus niet.”

De Soesterberg Luchtvaartdagen gaan wel gewoon door. De historische toestellen die normaal gesproken in het depot staan en dus niet te zien zijn voor publiek, worden alsnog tentoongesteld. Met het verschil dat ze dus niet de lucht in gaan.

bron: rtvUtrecht

Bekijk ook

Imidacloprid is ook schadelijk voor trekvogels

Canadese onderzoekers verbonden aan de University of Saskatchewan in Saskatoon stellen dat neonicotinoïden niet alleen ...

1 opmerking

  1. Doe je dat toch in september?
    Draaiboek ligt klaar.
    Dus iets opschuiven en aanpassen.moet bij militaire operaties niet zo moeilijk zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *