vrijdag 6 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Vlaamse opvangcentra vangen 80 dieren op per dag

Vlaamse opvangcentra vangen 80 dieren op per dag

De Vlaamse Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren (VOC’s) hebben in 2011 29.188 wilde dieren opgevangen, een stijging met 2.682 in vergelijking met een jaar eerder. Per dag werden vorig jaar 80 hulpbehoevende dieren opgevangen. Dat meldt Vogelbescherming Vlaanderen vandaag.

De stijgende trend van de voorbije jaren werd daarmee ook in 2011 voortgezet. De Europese vogelsoorten waren met 23.844 opgevangen dieren goed voor het grootste deel van de verzorgde dieren. Daarnaast werden 4.965 zoogdieren opgevangen en 379 amfibieën en reptielen.

Bovenaan de lijst stond vorig jaar opnieuw de houtduif (2.863 opgevangen dieren), gevolgd door de merel (2.522 dieren) en de vink (1.595 dieren). Die laatste staat voor het eerst in de top drie, wat volgens Vogelbescherming Vlaanderen te maken had met een aantal grote gerechtelijke inbeslagnames. De vierde plaats was voor de wilde eend, de vijfde voor de kauw.

Zes op de tien opgevangen dieren konden na de nodige zorgen en revalidatie opnieuw vrijgelaten worden. Een kwart overleefde de revalidatie niet en een op de tien dieren moest een spuitje krijgen wegens onherstelbare verwondingen.

bron: demorgen
foto: wikipedia

 

vink
vink

 

Bekijk ook

Met veel ecosystemen in Nederland gaat het niet goed

Met 46 van de 52 ecosystemen die Nederland in Europees verband geacht wordt te beschermen, ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *