zaterdag 14 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Vinkenier voor tweede keer bestolen

Vinkenier voor tweede keer bestolen

Opnieuw dure vogel gestolen: “Wie nu nog in mijn tuin komt, wordt geregistreerd”

HAALTERT – De 60-jarige vinkenier Ronny Bovijn neemt, na de diefstal van een van zijn vinken maandagnacht, drastische maatregelen om zijn geliefkoosde vogels te beschermen. “Sloten op de schuilhokken en camera’s in de tuin! Ik heb een band met die dieren en — wil er absoluut geen meer op deze manier verliezen.
Op 4 augustus vorig jaar werden vier van Ronny’s vinken, goed voor een waarde van 3.000 euro, uit hun schuilhokken in de tuin gestolen. “Die dieven hebben de kooi uit het schuilhok genomen, de vinken gepakt en alles nadien terug mooi op zijn plaats gezet. Alsof er niets was gebeurd. Dat was nu wel anders.”

Ronny merkte dinsdagochtend dat een van de schuilkooien uit de tuin verdwenen was. Er waren voetsporen die richting de omheining liepen én er hing ook een stuk van een jas aan de prikkeldraad. Ik ben die sporen gevolgd en kwam uiteindelijk op een veldbaantje, een kilometer verder, de opengebroken kooi tegen. Na de vorige diefstal had ik op elke kooi al een slot gezet, maar dat hebben ze er jammer genoeg kunnen afslaan.”

De maat is alvast vol voor Ronny. Hij installeerde bewakingscamera’s in de tuin. “Deze hele historie gaat me in totaal 2.000 euro kosten. Het is jammer dat we zoiets moeten doen, maar het is het wel waard. Ik krijg de beelden live binnen via mijn gsm, als er iemand in de tuin komt zullen we het gezien hebben.”

bron:nieuwsblad.be
foto Idem WJN

Bekijk ook

GGD waarschuwt voor papegaaienziekte in Gelderland

WARNSVELD – Sinds begin deze week is bij zes inwoners in de regio Noord- en ...

1 opmerking

  1. Ja een ramp.het dievengilde slaat overal toe.
    Men kan alleen proberen om te kijken waar ineens zulke vogels opduiken. Maar dat blijft moeilijk.
    Ook zoogdieren worden overal gestolen lama kangaroes.herten.
    Deze neem je niet zomaar mee.en toch verdwijnen ze.
    Oplettendheid van de buren en jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *