donderdag 5 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Verwaarloosde vogels uit Beek krijgen nieuw leven

Verwaarloosde vogels uit Beek krijgen nieuw leven

Van de 200 in beslag genomen dieren van De Huisdier Gigant in Beek, krijgen 151 een nieuw leven bij het vogelopvangcentrum in Dalen (Drenthe).

Volgens het Comité Dierennoodhulp hebben 46 dieren het niet overleefd en zijn er drie nog ziek. De dieren werden eind juni weggehaald bij De Huisdier Gigant waar de dieren in te kleine verblijven leefden en ondervoed waren. “De dierenwinkel verkocht de dieren via Marktplaats onder verschillende namen”, zegt de organisatie.
Achtergebleven
De dierenpolitie heeft niet alle dieren van de winkel meegenomen. De dieren die in beslag zijn genomen zijn vooral jonge ganzen, hanen, hennen, duiven en kwartels. Het Comité Dierennoodhulp zegt dat er nog veel andere dieren zoals knaagdieren zijn achtergebleven. De eigenaar krijgt voor de achtergebleven dieren nog een kans om de leefomstandigheden te verbeteren. De dierenpolitie gaat nog langs voor hercontrole.
Proces-verbaal
Ook de 151 dieren die een nieuw leven krijgen, zijn nog niet helemaal aangesterkt. Veel zijn er nog mager en zwak. De eigenaar van de dierenwinkel kreeg een proces-verbaal, maar het is nog niet duidelijk of hij ook voor de rechter moet komen.

Volgens het Comité Dierennoodhulp adverteert de eigenaar alweer onder een nieuwe schuilnaam.

bron:1Limburg.nl

A happy family

Bekijk ook

Met veel ecosystemen in Nederland gaat het niet goed

Met 46 van de 52 ecosystemen die Nederland in Europees verband geacht wordt te beschermen, ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *