woensdag 13 november 2019
Homepage | regelgeving | Verwaarloosde en dode dieren uit woning gehaald

Verwaarloosde en dode dieren uit woning gehaald

Maandagmiddag zijn uit een woning een verwaarloosde jonge hond, een cavia, een hamster en enkele vogels gehaald, nadat de dierenpolitie over deze kwestie een tip heeft binnengekregen.

Verzwakt
Als een dierenagent bij de woning in de bijkeuken kijkt, ziet deze een jonge Amerikaanse Stafford in zijn eigen ontlasting liggen. Voor zover hij kan zien is er geen eten en drinken in de buurt en maakt het dier een zwakke indruk. Omdat de eigenaar van de hond niet thuis is wordt er telefonisch contact met hem gezocht. Als blijkt dat hij niet van zins is om naar de woning te komen, wordt met behulp van een beschikbare sleutel de woning geopend.

20-tal dode dieren
Dan blijken er nog een hamster, een cavia en een grasparkiet in de woning aanwezig te zijn. Ook deze dieren zitten zonder eten en drinken en zijn slecht verzorgd. Om er zeker van te zijn dat er geen dieren over het hoofd worden gezien, bekijkt de dierenagent tevens een aangrenzend schuurtje en een garage. Daar vindt hij in een grote draadkooi vier cavia’s waarvan er nog slecht één in leven is. In de garage is het al niet veel beter. In diverse vogelkooien liggen een zestiental dode vogels (kanarie, zebravinken, agepornissen, diamantduiven en een valkparkiet). Slechts enkele grasparkieten en een duif hebben de slechte verzorging overleefd.

Bestuursdwang
De eigenaar verklaart dat relatieproblemen tot deze situatie hebben geleid. Aangezien dit geen excuus is om dieren zonder eten en drinken te laten zitten, is tegen de 27-jarige man proces-verbaal opgemaakt. Via bestuursdwang zijn de dieren uit de woning gehaald, waarna deze een goede verzorging krijgen op een opvangadres.

bron: Stadindex.nl
foto: wikipedia

Handig een rood kruis in het stadswapen; voor veel doeleinden te gebruiken !
Handig een rood kruis in het stadswapen; voor veel doeleinden te gebruiken !

Bekijk ook

EENDEN OVERLIJDEN TIJDENS BEZETTING VAN DIERENACTIVISTEN

Meer dan 180 eenden zijn in een foie-gras-boerderij in het West-Vlaamse Bekegem gestorven door stress ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *