maandag 15 juli 2019
Homepage | overige | Vervoersverbod Biddinghuizen ingetrokken, ophokplicht blijft van kracht

Vervoersverbod Biddinghuizen ingetrokken, ophokplicht blijft van kracht

Het vervoersverbod dat werd ingesteld rond een pluimveebedrijf in Biddinghuizen waar een zeer besmettelijke variant van vogelgriep is geconstateerd, wordt met ingang van dinsdag 9 januari ingetrokken. Verder worden een aantal landelijke maatregelen tegen de verspreiding van vogelgriep wordt versoepeld. De landelijke ophok- en afschermplicht blijft van kracht

Een vervoersverbod is een maatregel bedoeld om verspreiding van het vogelgriepvirus tegen te gaan. De maatregelen kunnen op basis van de Europese regels 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf ingetrokken worden. Vanaf dinsdag 9 januari gelden er geen beperkingen meer voor het vervoer van levend pluimvee, eieren, pluimveemest, gebruikt strooisel, andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte.

Een aantal landelijke maatregelen tegen de verspreiding van vogelgriep wordt versoepeld. Het gaat om het verplichte klinisch onderzoek voorafgaand aan het vervoer van pluimvee naar een pluimveebedrijf. Ook het klinisch onderzoek van eenden en kalkoenen die bij een slachthuis worden aangeboden, is niet langer verplicht. Het verplichte één-op-één vervoer van pluimvee tussen commerciële pluimveebedrijven wordt ingetrokken. Dit geldt ook voor het één-op-één vervoer van eenden en kalkoenen naar het slachthuis. De overige landelijke maatregelen tegen de vogelgriep, zoals de ophok- en afschermplicht, blijven van kracht.

bron: Ministerie van Landbouw, Naruur en Voedselkwaliteit

 

Bekijk ook

Americahal, jarenlang het domein van VOGEL, krijgt tweede leven

De gemeente Apeldoorn en Boverhoff Sloopwerken starten binnenkort met de circulaire demontagesloop van de Americahal. ...

2 opmerkingen

 1. Volgend jaar september begint alles opnieuw.

 2. Het einde vogelgriep is nog niet inzicht, zelfs verre van.

  Mogelijk vogelgriep duiven (pauwstaartjes) Wantijpark.
  Meisje van drie jaar besmet met vogelgriep.
  Groot aantal huiskraaien besmet met vogelgriep, zowel in het wild als in gevangenschap.
  Dayallijster in gevangenschap besmet met vogelgriep.
  In Frankrijk worden uit voorzorg groot aantal eenden vernietigd vanwege vogelgriep met nieuwe onbekende stam. Waarschijnlijk dezelfde N6 als in Azie.
  Recente nieuwe vaststellingen vogelgriep. Zowel binnen de EU en of andere plaatsen buiten de EU, niet alleen in Azie.
  Er wordt nogmaals op aangedrongen dat iedereen de huidige maatregelen respecteert en naleeft.
  Ook bij de vogelliefhebbers. In de eerste plaats hygiénemaatregelen en of transportmaatregelen. In Italie is op het ogenblik een nieuw transportvergunning van kracht (Mod. 4 O).
  Bekijk informaties SOR – FOI met betrekking tot Mondial 2018 Cesena. Sommige plaatsen in italie is er een verbod voor alle vogels, ook wat doorreis betreft. En blijven minsten van kracht tot 31-01-2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *