donderdag 16 juli 2020
Homepage | overige | Vermoeide vogels door ijzel

Vermoeide vogels door ijzel

Het Friese regioblad SA geeft impressies van de gladheid in Friesland.

Het meldt o.a.

10.25 uur Fûgelhelling Ureterp
Hetty Sinnema heeft ’s ochtends al vrij veel telefoontjes gehad van verontruste mensen die vermoeide vogels onder de heg zien liggen. “Breng ze in ieder geval niet naar De Fûgelhelling. De weg hiernaar toe is ook erg glad. Geef de dieren gewoon de tijd. De plotselinge kou en de ijzel werken dubbelop. IJs op de vleugels is voor de vogels niet handig. Sommige vogels raken bevangen door de kou. Bovendien kunnen ze niet bij het voedsel. Laat ze desnoods opwarmen in de bijkeuken, maar niet in de warme kamer. En voer ze bij.”

redactie ter verklaring: De Fûgelhelling is een opvangcentrum voor inheemse vogels en zoogdieren en ligt aan een doodlopende weg.

bron: SA
foto: mrwallpaper.com

sleeping-bird

Bekijk ook

Draaihals broedt in een paal (met video)

In een paal zat een nest van draaihalzen die filmer ablaak – goed verstopt – ...

1 opmerking

 1. U bedoelt denk ik meer zo iets met uw artikel:

  “Sommige vogels drinken van het pekelwater en raken daardoor vergiftigd. Ze zijn te herkennen aan een totale apathie waarna ze binnen enkele uren kunnen sterven. Wat u er aan kunt doen is deze vogels zo snel mogelijk schoon water te dringen geven, en ook schoon water buiten zetten voor ze. Alles is nu bevroren, behalve daar waar gestrooid is. Waar gestrooid is is pekelwater ontstaan. De vogels zien dit als hun enige bron van vocht. Ze hebben geen idee hoe giftig het pekel voor hen is.”

  Hier een artikel dat we er vorig jaar al over plaatsten.
  http://www.piepvandaag.nl/ingezonden-brief-strooizout-giftig-mussen/

  Als u tegen gladheid maatregelen neemt, gebruik dan scherp zand om de wegen en trottoirs minder glad te maken, en hou op met strooien van pekel.

  Met vriendelijke groet,

  Liset Karman
  voorzitter Huismusbescherming Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *