zaterdag 30 mei 2020
Homepage | foto & film | Verken met Google Street View de gebieden van Natuurmonumenten

Verken met Google Street View de gebieden van Natuurmonumenten

Prachtige natuur vanuit je luie stoel verkennen; dat kan straks dankzij een unieke samenwerking tussen Natuurmonumenten en Google. Google gaat 25 gebieden van Natuurmonumenten in kaart brengen met Street View. Vanaf 2016 kun je via je computer of tablet de mooiste plekjes van Nederland bezoeken!

Op een onbewoond eiland
De aftrap van de samenwerking vond deze week plaats op het Waddeneiland Griend, gelegen tussen Terschelling en Harlingen. Dit beschermde natuureiland is onbewoond en normaal gesproken niet toegankelijk voor mensen. Griend vormt een toevluchtsoord voor tienduizenden vogels en grijze zeehonden krijgen hier hun jongen. Met een draagbare camera, de ‘Trekker’, van Google is het eiland grotendeels vastgelegd. Deze beelden worden later dit jaar beschikbaar gemaakt via Google Street View. Vanaf 2016 volgen natuurgebieden, landgoederen en forten in de rest van Nederland. “Een prachtige samenwerking en een primeur voor de Nederlandse natuur! We hopen natuurlijk dat deze beelden mensen inspireren om al die mooie plekken ook in het echt te gaan bekijken”, aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten.

Natuur voor iedereen
“We zijn bijzonder verheugd met deze mooie samenwerking met Natuurmonumenten. Enkele gebieden zijn beperkt toegankelijk voor het publiek, zodat de natuur onbelemmerd haar gang kan gaan. Door onze krachten te bundelen met Natuurmonumenten wordt het toch voor iedereen mogelijk deze prachtige plekken binnenkort vanuit de huiskamer te bekijken, waarbij we respect voor de natuur in acht nemen”, aldus Pim van der Feltz, directeur Google Nederland.

bron: Natuurmonumenten
foto: “Griend zwerm vogels Wikimedia Commons –

Griend, zeer vogelrijk
Griend, zeer vogelrijk

Bekijk ook

Laserapparatuur tegen wilde vogels lijkt hoopgevend

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) test of de toepassing van laserapparatuur bezoeken van wilde (water)vogels aan ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *