dinsdag 16 juli 2019
Homepage | regelgeving | Verkeerd geringde vogels in Deurne in beslag genomen

Verkeerd geringde vogels in Deurne in beslag genomen

De dierenpolitie Oost-Brabant heeft woensdag 23 verkeerd geringde vogels in Deurne in beslag genomen. Het gaat om onder meer Barmsijsjes, zanglijsters, roodborstjes en putters.
Volgens de dierenpolitie is het niet of fout ringen van vogels een misdrijf.

Naast de dieren werd ook een vangmiddel in beslag genomen. De dierenpolitie kreeg hulp van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

bron:EindhovensDagblad/Twitter

Bekijk ook

Americahal, jarenlang het domein van VOGEL, krijgt tweede leven

De gemeente Apeldoorn en Boverhoff Sloopwerken starten binnenkort met de circulaire demontagesloop van de Americahal. ...

5 opmerkingen

 1. Jammer genoeg zijn er ook personen waar de vogels geen emotionele waarde hebben, maar wel een financiéle waarde hebben. Is ook van toepassing voor/bij personen, zogenaamde vogelliefhebbers, die dergelijke vogels kopen, en of vanwege gebrek aan controle, dergelijke vogels toelaten op/bij vogelmarkten/vogelbeurzen.

  Een dergelijk voorval brengt/zorgt voor heelwat meer schade aan onze mooie hobby dan X aantal vogelliefhebbers die het wel goed menen, en die uiteindelijk nog de dupe zijn (nieuwe strengere maatregelen/wetten).

 2. Fout geringde ? Is dat een vogel met een niet correcte ring om ? Die wel aan de maat voldoet.bv een kanarie ring die wel correcte maat heeft maar geen wildzang nummer?
  Daar zou ik niet van wakker liggen
  Maar de rest wel ? Doorgeknipte of opgeboorde ringen,

 3. Ach strenge maatregelen ? Zou dat de oplossing zijn? Vogel diefstal uit de natuur word 10x zo streng bestraft als diefstal bij de mensen thuis ( vogeldiefstal) en ? Denkt men dat het dan afgelopen is?Nee dus
  Heb soms zelfs het idee ? Dat dit soort invallen de voorang krijgen.bij invallen van vermeende dieven.
  Zou dit meer opbrengen financieel? Men weet ondertussen dat dit een grote rol speelt in de begrotings tekorten?
  Onze verkeers boetes zijn er een goed voorbeeld van,even als een eigen huis, en de auto.

 4. Fout geringd kan ook te maken hebben met foutieve/onjuiste aanvraag vogelringen beschermde vogels. Door onjuiste, verouderde, wetenschappelijke naam te gebruiken.
  Zo is er op verschillende plaatsen binnen de EU, een juridische/gerechtelijke discussie wat betreft soorten barmsijs. Wetenschappelijke naam in het verleden Carduelis, nu Acantis.

  Zie onder andere aanbevolen ringmaten KBOF
  Barmsijs klein en of groot: Carduelis flammea.
  Dit is maar een voorbeeld, maar komt ook regelmatig voor bij andere beschermde vogelsoorten waar wetenschappelijke naam werd aangepast.
  Hopelijk besteden de verantwoordelijken daar evenveel aandacht aan dan alleen maar strenge beveiliging Vogel 2018.
  Het welzijn van de vogels, en de algemene belangen van die mooie vogelhobby zijn op zijn minst even belangrijk.
  Jammer dat die belangrijke onderwerpen niet aan bod komen.
  Onderwerpen die belangrijk zijn voor de uitstraling, het positieve, van die mooie hobby.

  Voor de zoveelste maal zijn het totaal aanwezige vogels belangrijk, en de daaruit voortvloeiende financiéle waarde.
  Want emotionele waarde is niet te beveiligen. Emoties zijn een onderdeel van genetisch instinkt, en is bij ieder mens verschillend.

  Jammer genoeg heeft die mooie vogelhobby steeds meer en meer te maken met de eigen portemonnees. En diegenen die het wel goed bedoelen in het uitoefenen van die mooie hobby zijn daarvan de dupe.
  Zelfs samenwerking met dierentuinen/vogelparken is als particulier bijna zo goed als onmogelijk. (importverbod).

 5. Eerst maar afwachten wat rechtelijke macht zal beslissen al of niet verkeerde/foute ringen en dan conclusies trekken. Waren de vangmiddelen bv ongeoorloofd etc,etc,.De gene die ongeoorloofd vogels uit de natuur ontvreemd om ze te verhandelen ringt ze niet met huis tuin of keuken ringen. Ik kan mij ook niet voorstellen dat ze op Nederlandse vogelmarkten waar wel degelijk controle is dit risico zullen nemen.Het is natuurlijk wel jammer dat er in de media iets wordt vermeld over vogel zaken er personen zijn die dan al weer vooroordelen hebben en er van alles weer bijhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *