dinsdag 21 januari 2020
Homepage | regelgeving | Veel dieven op de loer voor dure vogels

Veel dieven op de loer voor dure vogels

BREDA – Een volière met mooie vogels is tegenwoordig geen ontspannen hobby meer. Door de vele inbraken, in Nederland zeker vier tot vijf keer per maand, moeten vogelkooien worden beveiligd met dikke sloten, camera’s en schrikdraad
Zelfs kinderboerderijen zijn niet meer veilig, zo weten ze uit ervaring bij de Kromme Akker in Geertruidenberg – waar twee keer werd ingebroken – en bij het MEK in Oosterhout. Daar werden afgelopen woensdag, ook voor de tweede keer, veertig vogels ontvreemd.

Criminelen volgen een vast patroon. “Ze komen eerst kijken met de smoes dat ze vogels willen kopen. Tijdens het bezoek vragen ze of er foto’s van de dieren gemaakt mogen worden. Ondertussen schieten ze stiekem plaatjes van de beveiliging. Twee dagen later wordt er ingebroken”, zegt Eddy Theuns, secretaris van Vogelvereniging de Geveugelde Vrienden uit Etten-Leur.

Theuns is zelf geen slachtoffer van een inbraak, maar bij een van de leden werden begin dit jaar via de beproefde methode 25 vogels gestolen.

Theuns: “Sindsdien laat ik geen kopers meer aan de deur komen. Ik breng alles zelf naar een vogelhandelaar.” Bij Vogelvereningen De Goudvink in Gilze en de Eerste Wagenbergse Vogelvereniging hoor je dezelfde verhalen. Bart Geerts (Gilze): “De meeste clubleden laten geen kopers meer binnen.”

bron en foto: bndestem.nl

image-6014358

Bekijk ook

Vogelgriepvirus nu ook in oosten van Duitsland opgedoken

In Duitsland is een geval van het vogelgriepvirus H5N8 ontdekt, meldt de overheid van de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *