zondag 9 augustus 2020
Homepage | foto & film | Vechtende fazantenhanen (video)

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

2 opmerkingen

 1. zou het een optie zijn deze weer uit te zetten.en 3 jaar niet te bejagen.
  zodat er weer meer komen.
  misschien ? met de patrijs ook.
  maar dan na 5 jaar te kijken ? hoe het bestand is .
  jagers weten hoe je deze moeten kweken of fokken.
  dus ? een win win situatie .iets waar alle groene partijen voor zouden moeten zijn.
  of niet?
  en nu niet het verhaal van genetisch gezien?
  want dat doen we ook niet met de korhoenders.
  daar hebben we onze?af laagland korhoenders gekoppeld aan de Zweedse? smorre brood korhoenders?
  nooit weer iemand over gehoord.

 2. Was het maar allemaal zo simpel zoals het op papier, in theorie, zo mooi lijkt. Tussen het het natuurlijke en het het kunstmatige heersen meermaals grote verschillen. Zie korhoenders die in gevangenschap (kunstmatig) zijn groot gebracht, en daarna in de natuur (Hoge Venen) zijn vrijgelaten. 80% van hen zijn later op de één of andere reden overleden. Voornamelijk vanwege het voer (industrieel-commercieel) die in gevangenschap van toepassing was in de natuur niet voorhanden was, en of vanwege dergelijke oorzaken rand bebouwde omgevingen, stadsranden, opzochten. En waardoor kans van overlast worden bevorderd.
  Een ander hedendaags probleem is het financiéle, alles voor niets-gratis is verleden tijd. Nogmaals vergelijking met korhoenders die in Zweden uit de natuur worden gevangen, om daarna in de Hoge Venen opnieuw in de natuur worden vrij gelaten. Dergelijk wordt fanancieel gesteund door onder andere Nationale loterij, privaat vogelpark, nu commercieel dieren-vogel-pretpark, en die nog niet zolang geleden beurs genoteerd was.
  Al die verschillende al of niet verantwoordelijke organisaties willen op de éne of andere manier hun zeg. Is het niet rechtstreeks, dan maar onrechtstreeks.
  Simpel uitgelegd komt dit neer, betekent dit, “achterpoortjes”.
  Zie de heisa wat betreft klimaat, maar niemand van hen wil een windmolen in de onmiddellijke omgeving. Door al die “achterpoortjes” is het tegenwoordig zo goed als onmogelijk om nog iets te verwezenlijken. Want om het even wie vind hier of daar wel een reden (achterpoortje) om daar een stok voor te steken.
  “Achterpoortjes” betekenen zoveel als eigen belangen.
  Een mooi voorbeeld was COM Mondial 2019 Zwolle.
  Het postje vice voorzitter was belangrijker dan al de rest. Met als gevolg; vogels in lopers tijdens commercieel vogelverkoop. Terwijl dit voor de leden van die zelfde organiserende vogelbond verboden zijn. Door-gefokte vogels toegelaten, terwijl één ieder weet dat bij dergelijke vogel-kweek, vooral incest- verwantschap aan te pas komen, met alle gevolgen van dien.
  Het zijn in de eerste plaats dergelijke praktijken-achterpoortjes die moeten worden vermeden-dichtgemetseld.
  Zolang dit niet gebeurd zal om het even wat worden beschouwd, worden aanzien, als ongeloofwaardig, als eigenbelangen eerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *