zaterdag 14 december 2019
Homepage | natuurbescherming | Vastgebonden roofvogels op Bevrijdingsmarkt is dierenleed.

Vastgebonden roofvogels op Bevrijdingsmarkt is dierenleed.

Op de Luifelbaan was op Bevrijdingsdag een vrijmarkt waar ook een roofvogel- en uilententoonstelling stond. Mensen konden tegen betaling met een uil of een roofvogel op de foto gaan. Dit tot verbazing van de Partij van de Dieren, die naar aanleiding hiervan schriftelijke vragen gaat stellen aan het gemeentebestuur.

De Partij voor de Dieren vraagt zich af of het gemeentebestuur bekend was met deze tentoonstelling en hoe zij dit dan beoordelen met het oog op dierenwelzijn. Bovendien vraagt de partij zich af of er een vergunning nodig was en zo ja, of deze aangevraagd was voor deze roofdierententoonstelling.

Daarnaast wil de Partij voor de Dieren weten of het gemeentebestuur ook vindt dat evenementen die dierenleed met zich meebrengen niet toegestaan mogen worden? “Vanaf 1 juli 2017 mogen alleen diersoorten gehouden worden die op de lijst staan met toegestane huisdieren, de zogeheten ‘positieflijst’. Uilen en roofvogels staan daar niet op. Deze mogen alleen door professionele valkeniers gehouden worden,” aldus Dick de Vos, fractievoorzitter van de PvdD. “Hoe wordt hierop gecontroleerd? Welke taak heeft de gemeente hierin?”

De Vos: “Wij signaleren verschillende ernstige aantastingen van het dierenwelzijn. Vogels kunnen hun natuurlijke gedrag niet vertonen. De bewegingsvrijheid van de dieren was ernstig ingeperkt, want de vogels waren met een korte ketting vastgemaakt aan een houtblok. Ook werden de vogels omringd door veel drukte en kabaal, zonder mogelijkheid om te gaan schuilen. Daarnaast werden ze urenlang blootgesteld aan daglicht,” luidt de kritiek van de Partij voor de Dieren. “Verschillende mensen hebben ons benaderd over deze zaak. Zij vinden het niet meer van deze tijd om dieren ter vermaak van mensen tentoon te stellen.”

bron en foto: unity.nu

De vastgebonden uilen; zegt u het maar !

Bekijk ook

NVWA MAAKT VOGELOPVANG VLEUGELLAM

De Vogelopvang in Naarden vangt even geen vogels meer op. Na een bezoek van de ...

2 opmerkingen

 1. Dit is inderdaad een slechte vorm van!! Dit is geen officieel Valkeniersbedrijf en heeft geen enkele weet van het verantwoord tonen van deze dieren!

  Bij echte goede houders worden de vogels dagelijks losgevlogen!

 2. Ik wil tegen betaling Marian Thieme wel vastgebonden om mijn nek hebben.wil natuurlijk niet teveel betalen zo’n hoogstandje is het nu ook weer niet.
  Wil er bij zeggen .als deze vogels gestrest zijn .zul je als eigenaar dit af moeten kappen.
  Maar om mensen met dieren om te leren gaan is niets mis .
  Mits je de dieren welzijn ook hoog in het vaandel hebt.
  En als je jezelf ondergeschikt maakt aan de dieren .kun je ook wel in de kamer poepen want dan weet je het verschil niet meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *