zondag 9 augustus 2020
Homepage | inheemse vogels | Vangen van ganzen verstoord.

Vangen van ganzen verstoord.

Stichting Animal Rights heeft dinsdag op het Eemmeer bij Blaricum voorkomen dat bijna duizend wilde ganzen werden gevangen. De ganzen werden gevangen door het bedrijf Duke Faunabeheer om daarna te worden vergast.

‘Opgejaagd’
Duke Faunabeheer bevestigt dat het maar zeven of acht vogels heeft weten te vangen van de duizend die de bedoeling waren. Animal Rights heeft de actie uitgevoerd omdat de stichting vindt dat de huidige aanpak niet kan. “De dieren worden met bootjes opgejaagd en het land opgedreven. Ze eindigen in de gaskar en sterven een 2 minuten durende verstikkingsdood. Tijdens het opdrijven raken de ganzen in blinde paniek.”
Schade
De ganzen worden gevangen en vergast omdat de provincie Noord-Holland vindt dat er teveel ganzen zijn en ze teveel schade aanrichten. Duke Faunabeheer moet de overlast bestrijden. “De schade loopt in de miljoenen”, aldus Duke-zegsman Arie den Hertog. Volgens hem gebeurt het doden op de beste manier en zijn de dieren al bewusteloos als ze stikken. Toch staat hij open voor betere methoden, zegt hij.

Animal Rights wil de ganzen laten grazen op aangewezen foerageerplekken en ze met diervriendelijke lasers verjagen waar ze niet welkom zijn. Volgens Duke verschuif je zo alleen het probleem.

Bron: ANP
foto: eerder geplaatst

Grauwe ganzen

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

3 opmerkingen

 1. Ja deze groepen .Een van de vele kunnen dit doen.
  Om vervolgens als je er iets van zegt.de ramen ingegooid worden of je huis bekladerd of zoals die tijd met rara in brand gestoken.
  Actie groepen en dit soort clupjes komen steeds meer in een criminele organisatie

  • R. van Bergen

   Die Long toch. Laten nu juist de bewapende burgers die dit met plezier en lust beleving uitvoeren de risico factor zijn die zich in het veld, als je er iets van zegt, bedreigen en verder misdragen? Minstens een paar maal per jaar wordt er een geweer op me gericht.

 2. R. van Bergen

  Goed zo. Deze onzin moet stoppen. Politici die dit faciliteren moeten zich dood schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *