zaterdag 19 oktober 2019
Homepage | inheemse vogels | Vangen en doden van vogels beboet

Vangen en doden van vogels beboet

Een 56-jarige inwoner van Hoevelaken is veroordeeld tot een boete van 1000 euro voor het vangen en doden van beschermde vogels op zijn terrein en de illegale fok van fazanten.
De man zette vangkooien voor kraaien en eksters en lokte ook spreeuwen en mussen een zekere dood in.
De economische politierechter in Utrecht schreef ook de dood van een buizerd op het conto van Wilco M. , de eigenaar van het jachtperceel aan de Middelaarseweg waar de verboden kooien in mei 2016 stonden opgesteld. De roofvogel lag met een verbrijzelde schedel verstopt onder twee dakpannen.
Voer wegkapen
De Hoevelaker, die zelf niet aanwezig was om zijn straf aan te horen, bekende na zijn aanhouding dat hij de vallen had gezet. De kraaien, eksters, spreeuwen en mussen zouden het voer wegkapen van de talrijke fazanten die om zijn gebouwen lopen en op enig moment voor de jacht worden uitgezet op zijn terrein.

bron:nijkerk.nieuws.nl

Vrouwe justitia

Bekijk ook

SP hekelt de plezierjacht op vogels in Zuidplas

De SP in Zuidplas hekelt de ganzenjacht op dit moment in de gemeente Zuidplas. De ...

3 opmerkingen

  1. Hoe kunnen mensen die dit doen ,? 1000 euro boete krijgen,en als je een putter of andere ongeringde vogel in je bezit heb ? Soms het dubbele aan boetes krijgen.
    Vreemde uitspraken in ons rechtsysteem ?

    • Eenvoudig : die fazanten dienden uitgezet worden voor de JACHT ! Iedereen weet dat er onder de jagers (heel) veel “belangrijke” personen zijn….

  2. Niet aanwezig,heeft natuurlijk een jachtig leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *