dinsdag 18 februari 2020
Homepage | foto & film | Vandaag hagel, maar kan het ook eendjes regenen in maart ? JA !

Vandaag hagel, maar kan het ook eendjes regenen in maart ? JA !

Doorgaans bouwt een wilde eend haar nest dicht bij het water verstopt in het lange gras. De meeste mensen kijken dan ook raar op als ze een wilde eend zien broeden in een boom of zelfs op een balkon.
De eigenaar van dit huis is het al gewend en zorgde zelfs voor een matrasje zodat de vliedende eendjes zachtjes landen als ze het nest verlaten. Enkele uren nadat de eieren waren uitgekomen lokt de moedereend de kuikens al uit het nest. In het geval van de kuikens op het balkon betekent dat een sprong maken van een paar meter de diepte in.
De kuikentjes willen uit instinct naar de moeder en laten zich van het balkon vallen. Dit is geen enkel probleem omdat de kuikens zo licht zijn dat ze zelfs een val van 25 meter makkelijk zouden overleven. Het moet alleen wel windstil zijn anders waaien ze tegen de muur. Het ziet er pijnlijk uit maar uiteindelijk weten alle kuikens veilig het water te bereiken. Gefilmd door Miranda Langeslag.

bron: Vroegevogels/Youtube

mallard-ducks-934518_640

 

Bekijk ook

Dode vogels op de autoweg tussen Salou en Tarragona (Spanje)

Er wordt aan de Costa Dorada en op de sociale media veel gespeculeerd en geschreven ...

1 opmerking

  1. Ook deze eend moet oppassen voor de partij van de dieren.
    Deze zal het niet goed vinden dat de eend in de boom broed, en kan een broed verbod verwachten, ook zal radar hier aandacht aan schenken.( man hetsberger) is oprichter van deze partij voor de dieren.
    Gr lonchura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *