dinsdag 26 mei 2020
Homepage | uitheemse vogels | Van wie is de parkiet die ‘Hand in hand, kameraden’ kan fluiten?

Van wie is de parkiet die ‘Hand in hand, kameraden’ kan fluiten?

Gevonden: een valkparkiet die ‘Hand in hand, kameraden’ kan fluiten. Op te halen bij het dierenasiel in Woerden.

Mechtild Stavenuiter had afgelopen maandag telefoondienst toen de melding van de gevonden parkiet werd gedaan. De dierenambulance bracht hem binnen en op dinsdag hoorden twee collega’s ineens een bekend deuntje.

“Ze liepen ernaartoe, gingen luisteren en hoorden de parkiet echt ‘Hand in hand, kameraden’ zingen. Toen begonnen ze mee te zingen”, zegt ze woensdag op Radio Rijnmond.

Er is helaas geen audio-opname gemaakt en woensdag heeft de vogel nog niet gefloten. “Dat heeft te maken met de warmte, hij heeft vandaag nog niet gezongen”, zegt Stavenuiter.

Het dierenasiel zoekt de eigenaar en plaatste een oproep op internet. “We krijgen veel telefoontjes en er hebben nu twee verschillende mensen gebeld die dezelfde eigenaar noemen.” Die heeft zichzelf alleen nog niet gemeld dus voorlopig blijft de parkiet in Woerden.

“Als de eigenaar contact opneemt en dingen kan benoemen over de vogel die wij niet hebben gemeld, dan kan hij of zij hem meenemen.”

Als dat niet gebeurt dan mag de vogel over drie weken met iemand anders mee naar huis. “Maar dan natuurlijk wel bij iemand die een Feyenoordpassie heeft, de vogel gaat niet mee met een Ajaxsupporter”, zei de dierenasielmedewerker.

bron en foto:Rijnmond.nl

Bekijk ook

Politie Haaksbergen vangt loslopende nandoe, maar eigenaar is nog spoorloos

HAAKSBERGEN – Aan de Eppenzolderveldweg in Haaksbergen is deze woensdag een nandoe gevonden. De politie ...

2 opmerkingen

  1. Even kijken wie een echte supporter van Feyenoord is? De andere zal de eigenaar wel niet zijn.?

  2. Denk dat hij van Willem was die heeft hem vast weggegeven aan Sjaak en die hem natuurlijk weer zo gauw mogelijk kwijt wilde i.v.m. met imago schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *