zaterdag 14 december 2019
Homepage | vogelverenigingen | Vader en dochter uit Erp kweken kampioenen

Vader en dochter uit Erp kweken kampioenen

ERP – Csaba Nadj en zijn dochter Monica delen een bijzondere hobby: ze kweken samen vogels. Die vogels behaalden aardig wat prijzen tijdens een van de grootste vogeltentoonstellingen ter wereld.
Op 20 januari, nog maar twee weken geleden, zaten vader en dochter Nadj gespannen te wachten op de uitslagen van de Mondial 2017 in Almeria. In deze Spaanse stad waren dat weekend 26.000 zang- en siervogels bijeen gebracht, waaronder enkele Japanse meeuwen van Csaba Nadj. Het werd een succesvol kampioenschap, zowel voor de Erpenaar, lid van De Edelzanger Veghel-Erp, als voor leden van vogelvereniging Kleur en Zang uit Zeeland.
Afwachten
Stel je voor: een speciaal ingerichte touringcar brengt jouw meest bijzondere vogeltjes naar de grootste vogeltentoonstelling ter wereld. Zelf blijf je achter en kunt alleen maar afwachten. Er is weliswaar speciale begeleiding tijdens het transport, maar toch moet je het helemaal uit handen geven. ,,Dat is goed geregeld, daar zorgt de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers wel voor. Bovendien is elke vogel geringd, dus kan er normaliter geen verwisseling plaatsvinden”, vertelt Nadj, die zijn hobby deelt met dochter Monica. Dat hij die bewuste vrijdag zelf op het internet de uitslagen ging zoeken, dát was pas spannend.

Er gingen na het kampioensweekend flink wat prijzen mee naar Erp en ook naar Zeeland. Csaba Nadj ontving een gouden en zilveren plak voor zijn Japanse meeuwen. De vogels van Jo Manders, Cor Selten, Henk van den Heuvel en Jo Loeffen uit de regio Zeeland kwamen ook terug met kampioensrozetten. Vorstenbosschenaar Piet Heesakkers reed mee in de bus naar Spanje. ,,Bepaald geen snoepreisje”, laat hij na terugkeer weten.

bron:bd.nl
foto: kliknieuws.nl

Wereldkampioen Csaba Nadj
Wereldkampioen Csaba Nadj

Bekijk ook

Entreeprijzen enz. Vogel2020

1 opmerking

  1. Hopelijk kunnen ze dit blijven doen samen. Stichting aap zal trachten om onze staatsecretaris te over tuigen dat dit dieren leed is .en dit laten verbieden,en onze staatsecretaris luistert hier na ,zoals ook met de zoogdieren.
    Aap zei ,als U ze verbied vangen wij ze allemaal op.moeten natuurlijk wel soorten zijn die publiek trekken, en? Zo deed deze staatssecretaris dit ,WIN WIN situatie volgens aap en deze staatssecretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *