zaterdag 18 januari 2020
Homepage | vogelverenigingen | Uw duif door een roofvogel aangevallen? Maak er melding van!

Uw duif door een roofvogel aangevallen? Maak er melding van!

Het probleem dat postduivenhouders ervaren met roofvogels is de laatste jaren alleen maar groter geworden. Regelmatig wordt een duif slachtoffer van een slechtvalk of bijvoorbeeld sperwer. Om het probleem écht inzichtelijk te maken – waar in Nederland vallen de meeste slachtoffers – is er nu een meldpagina op de website van de NPO. Is uw duif slachtoffer van een aanval, meld dit dan. Met een goed gevulde database kunnen we ook naar andere partijen toe duidelijk maken dat het niet om incidenten gaat!

De pagina die nu online staat is een eerste versie. Deze werkt al prima, maar u zult merken dat er komende weken nog wat aanpassingen worden gedaan aan onder andere het uiterlijk.

bron: NPO

Bekijk ook

VOGEL2020: een eerste terugblik en vooral dank van de voorzitter

Beste mensen, Vogel2020 is voor de meesten van ons achter de rug. Echter nog niet ...

4 opmerkingen

 1. Gaan de dierenhouders en onderzoekers samen optrekken?
  Dit zou verstandiger zijn .als wat stichting AAP doet deze willen samen met de pvd alleen maar verbieden.
  Zonder inhoudelijk te begrijpen waar het om gaat.
  Of het zou moeten zijn dat ze hun eigen toko willen bevoorraden.
  Om hun Dierentuin op te houden.
  Onze staatsecretaris van de PvdA is er in ieder geval mee op de koffie gekomen.
  Nu de partij voor de dieren nog .Die belasting op vlees wil heffen.omdat de man van mevr Thieme. Een bedrijf heeft in vleesvervangers.zo is het hemd weer nader als de rok.

 2. “Dat het niet om incidenten gaat…” Nee, duh, slechtvalken en sperwers zijn predatoren, duiven prooidieren. Als duiven vaker worden aangevallen dan vroeger is dat alleen omdat de mens heeft gezorgd voor het decimeren van andere prooidieren.

 3. Goede avond bij ons stikt het van de roofvogels veel worden er voor de ogen van fe liefhebbers opgevreten zo ook bij ons en iedereen in de buurt kut vogels laat ook hier de natuur zijn gang gaan en geen roofvogels meer meet uitzetten dit is abnormaal zo ben je geen vogelvriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *