zaterdag 4 juli 2020
Homepage | vogelverenigingen | Uit nieuwsbrief 5 van COM-Mondial Zwolle 2019

Uit nieuwsbrief 5 van COM-Mondial Zwolle 2019

Vraagprogramma Mondial
Op de Mondial-site is reeds het concept-vraagprogramma gepubliceerd welke inmiddels kleine aanpassingen heeft gekregen. Echter: De definitieve versie wordt pas geplaatst wanneer de inschrijving geopend wordt. Het is mogelijk dat er alsnog kleine wijzigingen aangebracht worden na het COM-congres van de OMJ welke in september in Italië gehouden wordt. Nog niet printen dus!

De officiële Mondial-pin
Mondial pinVoor alle deelnemers en medewerkers aan de show is er een prachtige Mondial-pin gemaakt. Tijdens de showdagen zijn er een gelimiteerd aantal verkrijgbaar in de stand van de NBvV in de wedstrijdhal.

Dit is de speld

bron: COM/NBvVnieuwsbrief

Bekijk ook

Wie vond het nodig om mijn voliere open te maken?

OMGEVING KASTELENLAAN IN RODEN. Vannacht 01-07-20 vond iemand het blijkbaar nodig mijn volière open te ...

5 opmerkingen

 1. “Kom met bewijzen”!

  De Italiaanse vogelbond SOR heeft recent volgende informatie gepubliceerd.
  Enkele uittreksels zo goed als zo slecht vertaalt naar het Nederlands.

  2018-Aviaria: Un Suggerimento agli allevertori (6) (Informatie tot de kwekers).
  Gepubliceerd: 20 September 2018.

  Bijlage II

  Tentoonstellingen van andere vogels dan pluimvee.

  Om de traceerbaarheid te waarborgen, moeten de vogels individueel worden geindentificeerd. Wat betekent alle gegevens van de vogels en de eigenaar

  Als pluimvee aanwezig is op thuisavond van de vogels, moeten bepaalde controles worden uitgevoerd op representatief op aantal vogels. De resultaten van die controles moeten door de veterinaire dienst (dierenarts) op het dierentransportdocument worden vermeld.

  Vogels die deelnemen aan evenementen mogen niet rechtstreeks uit commercieel circuit komen, zoals handelaars.

  De organisatoren van het evenement moeten ervoor zorgen dat er voorzieningen voorzien zijn voor het reinigen en ontsmetten van de lokalen en apparatuur en kooien waar de vogels zijn gehuisvest.

  De veterinaire dienst moet bij binnenkomen op het evenement-beursplein nagaan of de dieren vergezeld zijn van de certificaten van oorsprong.

  Dieren/vogels moeten bij de uitgang evenement begeleid worden door, in het bezit zijn van transportdocument Mod.

  Bewijs dat dieren/vogels niet afkomstig zijn uit een beschermt gebied, uit een beperkingsgebied, en bovendien moet veterinaire dienst de naleving van de bioveiligheidsmaatregelen vermelden in het bij horende document.

  Dit zijn maar enkele uittreksels.

  Hopelijk komen ook dergelijke onderwerpen aanbod. En die misschien nog belangrijker zijn dan het vraagprogramma.

 2. “Thuisavond” betekent eigenlijk: “thuisbasis van de vogels”.

  Er nog aan toevoegend:
  Dat betekent eigenlijk dat volgens die Italiaanse aanbevelingen, Italianen tijdens vogelmarkt Zwolle geen vogels mogen verkopen, en of geen vogels mogen kopen. Want die Informatie geld, is van toepassing in de hele EU. En waarvan meerdere te maken hebben met EU verordening.

 3. Erg onduidelijk. Tentoonstelling,vogelmarkt,pluimvee.Hier kun je niks mee.

 4. Wie bezit er in Nederland die siervogels-zangvogels houden/kweken ook geen pluimvee, zoals, kwartels, fazanten, kippen, duiven, etc.
  Wel die moeten controles laten uitvoeren op dat pluimvee. Moet ook bioveiligheidsmaatregelen naleven. En dit allemaal vermelden op/bij transportformulier bij transport van dieren/vogels.
  Vaccinatie hoort bij bioveligheidsmaatregelen, en moet eveneens vermeld zijn op transportformulier en of gezondheidscertificaat.
  Dieren/vogels moeten in het bezit zijn van transportformulier, gezondheidscertificaat, bij het verlaten van dier-vogelevenementen. Indien nodig door de aanwezig veterinaire dienst, zoals aanwezige dierenarts.
  Op het vervoerdocument moet ook vermeld zijn vanwaar dieren/vogels afkomstig zijn. Door bevestiging van veterinaire dienst (dierenarts) dat dieren/vogels niet afkomstig zijn uit beschermde gebieden aviaire aandoeningen-ziektes. Zoals: vogelgriep, pseudovogelpest, etc. Ook bij dieren/vogels die evenementen verlaten is die maatregel van kracht. Moet er vermeld zijn waar dieren/vogels naar toe gaan, wat de eindbestemming is.Nieuwe thuishaven-thuisbasis.

  Beste vogelvriend:
  Wat U probeert is zand in de ogen strooien vogel hobbyisten.

  Trouwens hoe zit het nu met voertuigen die de Ijsselhallen betreden. Bestaat er kans dat op deze manier een of ander aviaire aandoening-ziekte wordt verspreid. Zoals pseudovogelpest, vogelgriep, etc?
  Zie informatie ontsmetten en reinigen. Ook voertuigen-transportmiddelen horen daarbij

  Nog een ander vraag:
  Hoe zit het met vogelmarkt Zwolle.

  Al of niet commercieel, al of niet bedrijfsmatig?

  De informatie is te bekijken op de Site van Italiaanse vogelorganisatie SOR.
  En ik zal er nog meer aan toevoegen. Als hobbyisten zich niet aan de regels houden, is de kans groot dat er een algemeen verbod komt, dat COM Mondial 2019 Zwolle geen doorgang vind.
  Net wat er bij de jagers nu is gebeurd.
  Jachtverbod voor een groot deel Waals Gewest.

  • Eigenlijk probeer ik een helder beeld te scheppen zonder zwartgaligheid, insinuaties,veronderstellingen het zijn de feiten die tellen.Mijn vraag is als ik op werelds grootste vogelmarkt 10 vogels verkoop ben ik dan bedrijfsmatig bezig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *