maandag 27 januari 2020
Homepage | natuurbescherming | Turkse vrachtwagenchauffeur wacht 45 dagen met starten motor na vondst vogelnestje

Turkse vrachtwagenchauffeur wacht 45 dagen met starten motor na vondst vogelnestje

ANKARA – Een Turkse vrachtwagenchauffeur heeft geduldig 45 dagen gewacht met het starten van zijn vrachtwagen nadat hij ontdekte dat er een vogel een nestje had gemaakt in de motor van zijn vrachtwagen.

Bahattin Gürses, woonachtig in de wijk Aşağı Çavundur in de wijk Çubuk in Ankara, is al vijftien jaar vrachtwagenchauffeur.
De 42-jarige man zei dat hij zijn voertuig voor zijn huis had geparkeerd tijdens de Ramadan en na de vakantie zag hij een vogelnestje in de motor. Hij zei dat hij niet de motor durfde de starten uit angst dat het het nest zou beschadigen en hij de babyvogels zou doden.
Gürses zei dat hij eerst zijn familieleden had geraadpleegd, die hem vertelden dat de eieren binnen 15 dagen zouden uitkomen en daarom besloot hij te wachten totdat ze “zouden uitkomen en dan uitvliegen”.

“Gisteren zag ik de vogels uitvliegen en kon ik voor het eerst in anderhalve maand mijn vrachtwagen starten. We zijn erg blij omdat ik nu weer kan beginnen met geld verdienen,” zei Gürses.
Gürses zei dat hij en zijn familie in die tijd gelukkig niet financieel onder druk kwamen te staan, hij werkte wat in zijn tuin en kon hij meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Zijn dochter Aysima zei dat ze heel blij was dat ze de kans had meer tijd met haar vader door te brengen: “Ik ben de vogels dankbaar want meestal is mijn vader de hele week weg voor zijn werk en mis ik hem heel erg. Dankzij de vogels is hij 45 dagen bij ons thuis geweest. Dus ik heb veel geluk gehad!”

bron:transport-online.nl

Nu even niet.
(foto is ter illustratie)

Bekijk ook

Eekhoorn deelt boom met halsbandparkieten (video)

Eekhoorns komen redelijk veel voor, maar je ziet ze lag niet altijd. Een combinatie van ...

2 opmerkingen

  1. Het gebaar is mooi? Maar ben blij dat ik deze man niet in dienst heb ,het was eej goede chauffeur voor groen links of de partij voor de dieren,
    45 dagen fietsen voor de kamer leden ,ach is ook op onze kosten ,dus? Kraait hier geen haan naar,
    Om in dierentermen te spreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *