woensdag 22 januari 2020
Homepage | inheemse vogels | Tuincentrum Bosrand in Alphen aan den Rijn weerlegt kritiek op roofvogelshow

Tuincentrum Bosrand in Alphen aan den Rijn weerlegt kritiek op roofvogelshow

Tuincentrum De Bosrand in Alphen kan weinig met de kritiek op de roofvogelshow die op 29 september wordt gehouden. ,,De één heeft er moeite mee, de andere niet.”
Het Alphense tuincentrum organiseert op die dag, samen met dierenvoergigant Vitakraft, een ‘spectaculaire’ roofvogelshow. Dat kwamen tal van tegenstanders ter ore. ,,Dierenleed”, schrijft Monique van Dam op Twitter. Ze weet zich gesteund door onder meer de Vogelwerkgroep Koudekerk/Hazerswoude en de Vogelbescherming. Van Dam zocht contact met De Bosrand. Die liet weten dat met het organiseren van de show een ‘weloverwogen’ besluit is genomen.

,,We hebben navraag gedaan bij de branchevereniging (SVRH, Stichting voor Verantwoord Roofvogels Houden, red.)”, zegt bedrijfsleider André Koch. Het bleek geen probleem. Koch kan weinig met de kritieken. ,,We proberen leuke dingen te organiseren voor klanten. Er zijn altijd wel voor- en tegenstanders. De ene helft heeft er moeite mee, de andere niet. Sommige mensen zijn ook tegen jagen of tegen het Dolfinarium.”

Er worden drie vogelshows gegeven, verzorgd door medewerkers van De Roofvogelboerderij. Dit bedrijf verzorgt ook de shows bij Archeon. Bij hen en bij Vitakraft staat dierenwelzijn hoog in het vaandel en is het geluk en de gezondheid van de vogels gewaarborgd, benadrukt De Bosrand.

bron: ad.nl

Bekijk ook

Torenvalk van héél dichtbij (video)

De meeste mensen zullen een torenvlak wel eens in de lucht zien hangen langs de ...

1 opmerking

  1. Als Tuincentrum wordt aanzien als openbare plaats is het verboden.
    Als het privaat is, zijn strikte maatregelen nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *