zondag 5 juli 2020
Homepage | foto & film | Train eens een vogel met een…deurbel in Antwerpse Zoo

Train eens een vogel met een…deurbel in Antwerpse Zoo

In het oude neushoorngebouw in de Antwerpse Zoo wonen sinds kort zo’n tweehonderd vogels en om die allemaal in hun eigen kamer te krijgen, gebruiken de verzorgers een deurbel.
De nieuwe doorloopvolière in het nieuwe Savannegebied biedt plaats aan zeventien vogelsoorten. Duiven, ooievaars, lepelaars… Zij wonen er samen met de Kaapse buffels. “In totaal zitten er nu zo’n tweehonderd vogels”, vertelt Marjolein Osieck, coördinator dierenverzorging. “Die hebben we verdeeld in vier verdiepingen of gangen en elke soort heeft een eigen verblijf op de gang. Om ’s avonds iedereen weer binnen te krijgen om te komen eten en slapen, trainen we hen met een deurbel.”

Zeventien verschillende deurbellen is wat veel en dus heeft elke gang een eigen geluid. Als de vogels hun bel horen, vliegen ze binnen. “Het is een gewone deurbel zoals je die overal kan kopen. Eentje met vier verschillende elektronische melodietjes. Een vrolijk, vriendelijk geluidje”, verduidelijkt Marjolein. “Dat deuntje betekent voor hen dat er eten is, maar ook dat alles rustig en veilig is. Geen buffels, geen bezoekers…” Het geluid past in een vaste routine. “We voederen hen op hetzelfde uur, geven hen altijd hetzelfde potje, na telkens hetzelfde geluid. Zo raken ze echt geconditioneerd.”

bron: gazetvanantwerpen
foto: eerder geplaatst

Ooievaar in volle vlucht
Ooievaar in volle vlucht

Bekijk ook

Vogelaar uit Ulft bezorgd om gevlogen parkiet (met video)

ULFT – Vogelliefhebber Jan van Ditshuizen uit Ulft is bezorgd sinds woensdagavond zijn roodblauwe Australische ...

1 opmerking

  1. Als dit werkt in Antwerpen?;kan men ook trachten de jeugd in deze steden dmv een deurbel,weer huis te sturen, zodat overlast niet meer voorkomt,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *