woensdag 12 augustus 2020
Homepage | overige | Tot twee jaar cel met uitstel voor stelen van dure vogels

Tot twee jaar cel met uitstel voor stelen van dure vogels

PUTTE – De Mechelse correctionele rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot straffen van een en twee jaar met uitstel. Ze stonden terecht voor een hele reeks diefstallen, waaronder die van (dure) vogels. Twee andere beklaagden kregen opschorting van straf.
Het onderzoek startte op kerstavond 2015, toen er werd geprobeerd om vogels te stelen bij een kweker in Putte. De dader kon overmeesterd worden door de bewoner en aan de politie worden overgedragen.

Omdat er in dezelfde streek nog meer vogeldiefstallen waren, werd gedacht dat dezelfde verdachte er nog meer op zijn actief had. Zo werden er bij een andere kweker, begin 2016, 140 vogels gestolen. Maar die diefstal bleek het werk van een andere dief, een man uit Nijlen. Bij hem werden bij een huiszoeking 95 vogels teruggevonden.

De kerel werd van nog meer diefstallen beticht. Het ging dan om de diefstal van een kraantje, een volière, een barbecues en een tafel. Ook de verkeersmobiel van de gemeente Zandhoven werd gestolen, net als een hoogtewerker van de stad Antwerpen. Naast de twee hoofdbeklaagden moesten zich ook een man en een vrouw verantwoorden in de zaak. Die laatste twee kregen van de rechter nog een kans.

bron: gva.be
eigen foto

Bekijk ook

Beestenbende bij hobbyhouder in Echt-Susteren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week donderdag in Echt-Susteren een groot aantal verwaarloosde ...

1 opmerking

  1. Dit is een goede zaak .deze veldwachters en bewoners hebben goed werk geleverd .? om dit soort volk in beeld te brengen.
    jammer dat wij hier géén beeld bij hebben.
    Ja privacy ? geld voor de daders? niet voor het slachtoffer.
    die hebben pech.
    moeten maar kijken of ze ooit nog iets terug krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *