woensdag 8 juli 2020
Homepage | uitheemse vogels | Toekan uit de boom gehaald in Zwolle, maar verkeerde ‘eigenaar’ eist vogel op

Toekan uit de boom gehaald in Zwolle, maar verkeerde ‘eigenaar’ eist vogel op

Een toekan die vanmiddag (zaterdag) door de brandweer in Zwolle uit een boom is bevrijd, is daarna aan de verkeerde mensen afgegeven. Nadat de ‘eigenaren’ weg waren gereden, meldde de echte eigenaar van de vogel zich.
De toekan werd ontdekt in boom aan de Kamperweg, tegenover de IJsselhallen. Daar wordt vandaag een vogelbeurs gehouden, mogelijk is de toekan daar ontsnapt. De brandweer is een uur bezig geweest om de vogel uit de boom te krijgen.
Vervolgens meldde zich iemand die zei de eigenaar van de toekan te zijn. De vogel werd afgegeven, waarna de ‘eigenaar’ met een onbekend aantal anderen wegreed in een auto met Belgisch kenteken.
Pas daarna meldde zich iemand die de daadwerkelijke eigenaar van de vogel zich. Wat er nu wordt gedaan om de toekan terug te krijgen, is nog onduidelijk.bron:
bron: RTVOost
foto: Twitterbericht

Hier voor de reddingsactie van de brandweer
Hier voor de reddingsactie van de brandweer

 

Bekijk ook

Grijze roodstaartpapegaai verslaat Harvard-studenten met balletje-balletje (video)

Het was al bekend dat de grijze roodstaartpapegaai een slimme vogel is, maar zelfs Harvard-studenten ...

3 opmerkingen

  1. Hoe heet deze toekan ? De wet van Murphy? als 1 ding fout gaat .gaat alles fout.wij dachten vanmiddag al met hoeveel brandweer mensen .moet je 1 vogel vangen.nou heel veel

  2. Nu maar hopen dat stichting aap niet zegt, dat dit een inheemse vogel is ,want deze staatssecretaris neemt dat zo over ? En dan wordt oke deze vogelsoort verboden,net als de heilige ibis.

  3. De buurt was al bang dat er een nieuw restaurant kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *