zondag 31 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Tientallen vogels gestolen bij Vogelpark Ruinen: ‘Dit is een gerichte actie’

Tientallen vogels gestolen bij Vogelpark Ruinen: ‘Dit is een gerichte actie’

Europese scharrelaars, langstaartglansspreeuwen en sporenkieviten, ze zijn allemaal weg. Het was vanochtend een onaangename verrassing voor Henk Dietz van het vogelpark in Ruinen. De sloten van de vogelhokken zijn doorgeknipt en een zo’n veertig tot vijftig vogels zijn verdwenen.
“Ik voer eerst om 7.15 uur de varkentjes en ik loop langs de stroomklok en ik zie dat er geen stroom op het draad zit.” Foute boel, denkt Dietz. “Het is wel goed fout als er geen stroom is. Ik loop naar de andere kant van het park en ik kom de hoek om en zie mijn sporenkievit. Ik denk: wat doet die sporenkievit hier?”

Dietz gaat kijken bij de hokken en ziet dat alle sloten doorgeknipt zijn. “Ik heb daar een lange volière van ongeveer veertig meter en alle deuren stonden open.”

Gerichte actie
Een gerichte actie, denkt Dietz. “Het slot is met een betonschaar doorgeknipt en alleen de langstaartglansspreeuwen en de Europese scharrelaars zijn meegenomen.” Omdat de deuren openstaan zochten veel andere vogels ook de vrijheid op. In totaal mist Dietz zo’n veertig à vijftig vogels.

“Er vliegen hier nog een paar vogels rond en ik heb twee weer kunnen vangen.” Als mensen bijzondere vogels zien vliegen in de buurt van Ruinen, hoopt Dietz dat ze dit bij hem melden.

bron: RTVDrenthe

Het vogelpark vanuit de lucht

Bekijk ook

Laserapparatuur tegen wilde vogels lijkt hoopgevend

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) test of de toepassing van laserapparatuur bezoeken van wilde (water)vogels aan ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *