zondag 22 september 2019
Homepage | inheemse vogels | Tientallen met olie besmeurde vogels op strand

Tientallen met olie besmeurde vogels op strand

WESTKAPELLE – Een vogelaar heeft dinsdagochtend meer dan vijftig met olie besmeurde zeevogels gezien in de omgeving van Westkapelle. Op het strand zaten 35 meeuwen en in het natuurgebied Noordervroon zag hij er nog eens twintig.

Verzwakt
Bij vogelopvang De Mikke zijn nog altijd geen met olie besmeurde vogels binnengebracht. Volgens Coby Louwerse van de vogelopvang kunnen de dieren nog vliegen en is het daardoor bijna onmogelijk om ze te vangen. Ze verwacht dat binnenkort de eerste verzwakte vogels zullen aanspoelen en dat de nog levende dieren dan naar de opvang zullen worden gebracht.

Wind
De berging van de olie uit het gezonken vrachtschip Flinterstar ligt ondertussen stil. De weersomstandigheden laten het niet toe om verder te gaan met het wegpompen van de olie. Met windkracht 6 staat er te veel wind om veilig te kunnen werken.

Aanvaring
De Flinterstar zonk een week geleden nadat het voor de Belgische kust een aanvaring had met de tanker Al Oraiq. Wanneer het oppompen van olie wordt voortgezet is nog niet bekend.olievogels2_1643E3593586081CC1257ED700578456_2

Bekijk ook

RONDSPRINGENDE KRAANVOGEL (video)

De kraanvogel broedt sinds 2001 in het Fochteloërveen en maakte daarmee zijn comeback in Nederland ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *