vrijdag 29 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Tientallen ganzen gedood en verminkt in twee weken tijd in Zuid-Holland en Utrecht

Tientallen ganzen gedood en verminkt in twee weken tijd in Zuid-Holland en Utrecht

Sinds 15 maart zijn in verschillende plaatsen in de provincies Utrecht en Zuid-Holland tientallen verminkte ganzenlichamen gevonden. Dat meldt Animal Rights. Volgens de dierenrechtenorganisatie zijn er op vijf plekken in totaal 71 gedumpte ganzen gevonden.

De vondsten werden de afgelopen weken gedaan in Lopikerkapel (32 ganzen), Nieuwerkerk aan de IJssel (34 ganzen) en afgelopen woensdag in Reeuwijk (5 ganzen), zo blijkt uit cijfers van de lokale dierenambulance. Jessica Smit van dierenrechtenorganisatie Animal Rights vermoedt een verband tussen de vondsten. “Bij alle vondsten zijn lichaamsdelen verwijderd en bovendien bevinden de locaties zich op slechts enkele kilometers van elkaar.”

Bij veel van de vogels is de borstkas opengemaakt en het vlees verwijderd. Dat is ook te zien op foto’s die zijn gedeeld door Animal Rights.
De politie heeft de zaken in onderzoek, maar van de dader of daders ontbreekt vooralsnog ieder spoor. Ze gaan ervan uit dat een jager zich niet aan de regels houdt. Datzelfde vermoeden heeft Animal Rights. “Het is iemand die weet hoe je een dier moet slachten, en welk deel van de gans gegeten kan worden”, zegt Smit.
Of er ook daadwerkelijk iemand wordt gestraft is vooralsnog niet duidelijk. De politie probeert samen met de wildbeheereenheid te achterhalen wie het kan zijn. Om mensen te stimuleren naar voren te komen heeft Animal Rights nu een beloning van €5000 uitgeloofd voor de persoon die met de gouden tip komt.

bron:hartvannederland.nl

Grauwe gans

Bekijk ook

Boeren spuiten water op hun land voor weidevogels: “Broedseizoen door droogte bijna verloren”

NOORD-HOLLAND – Door de droogte leggen weidevogelkuikens massaal het loodje. Boeren en natuurorganisaties, maar ook ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *