donderdag 22 augustus 2019
Homepage | foto & film | Tientallen flamingo’s strijken neer in Grevelingenmeer (video)

Tientallen flamingo’s strijken neer in Grevelingenmeer (video)

Steeds meer flamingo’s overwinteren in het Grevelingenmeer, bij Battenoord op Goeree-Overflakkee. Het gaat inmiddels om ruim zestig van de roze vogels. “Ze voelen zich heel relaxt hier.”

Flamingo’s worden gezien als tropische vogels, maar dat is volgens boswachter William van der Hulle niet terecht. ”Wereldwijd heb je overal flamingo’s, tot zelfs op 3000 meter hoogte in de Andes. Waar het ’s nachts heel hard vriest.”

Het verrast de boswachter niet dat de exotische vogels het Grevelingenmeer hebben uitgekozen om de wintermaanden uit te zitten. ”Omdat het zout water is, bevriest het niet. Ze willen niet met hun poten in het ijs staan, natuurlijk.”

Eten
Er zijn nog meer voordelen: zo is het water in het meer ondiep, waardoor de vogels makkelijk aan eten kunnen komen. Ook varen er weinig boten langs, waardoor de flamingo’s volgens Van der Hulle erg ontspannen in het water staan.

De vogels hebben een paar slimme trucs om te voorkomen dat ze het koud krijgen in Nederland. Zo staan ze maar op één poot in het water, terwijl de andere poot warm onder het verendek zit. ”Als ze dat af en toe afwisselen, dan blijven ze lekker op temperatuur.”

Waar flamingo’s gaan, volgen de vogelliefhebbers. Volgens de boswachter heeft de komst van de roze vogels geleid tot een stroom aan toeristen. ”In de weekeinden heb je hier af en toe busladingen met Belgen.”

U kunt hier een filmpje zien.

bron:rijnmond.nl
foto: eerder geplaatst

Flamingo's in Zeeland een niet alledaags gezicht
Flamingo’s in Zeeland een steeds vertrouwder gezicht

Bekijk ook

Politie in de bres voor verwaarloosd vogeltje

Berkel en Rodenrijs – Vorige week kreeg de politie een melding binnen dat een vogeltje ...

1 opmerking

  1. Komen weer een aantal assiels vogels binnen,maar deze zijn geen economische vogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *