zaterdag 22 februari 2020
Homepage | regelgeving | Terwijl Freddy (53) operatie ondergaat, stelen dieven zijn kanaries

Terwijl Freddy (53) operatie ondergaat, stelen dieven zijn kanaries

Dieven hebben tijdens de kerstnacht 30 dure kanaries gestolen uit de volière van Freddy Denoo. “Vorig jaar roofden ze hier ook al 18 vogels weg. Nu ga ik een camera plaatsen.”
Al een vijftal jaar kweekt en verhandelt Freddy Denoo (53) uit de Keurvorstenstraat in Torhout zangvogels, vooral kanaries. In zijn tuin heeft hij een grote volière gebouwd waar tot voor kort 30 kleurrijke vogeltjes kwetterden. Maar tijdens de kerstnacht drongen dieven via het achterpoortje de tuin van Freddy binnen en roofden de volière volledig leeg.

3.000 euro waard
“Ik was die nacht niet thuis en dat moeten ze geweten hebben”, vertelt Freddy. “Ik onderging een operatie en verbleef in het revalidatiecentrum Ter Duinen. Maar maandag kreeg ik een telefoontje van mijn buurman. Hij voederde mijn vogels tijdens mijn afwezigheid en stelde de diefstal maandag vast. Een zware klap want de diertjes hadden een totale waarde van 3.000 euro. Er zat zelfs een exemplaar tussen van 500 euro. Wellicht opereerden de daders op bestelling en mijn vogels zitten ongetwijfeld al in het buitenland.”

Niet eerste keer
Het was niet de eerste maal dat Freddy bezoek kreeg van vogeldieven. Vorig jaar werden uit zijn volière ook al eens achttien vogels gestolen. “Ook in de kerstperiode. De dieren hadden toen een waarde van ongeveer 1.800 euro”, zucht Freddy. “Ik vermoed dat de dieven gebruikmaken van een emmer en een slaapnetje. Op die manier is het een koud kunstje om de vogels te stelen. Ik heb de gestolen vogels van vorig jaar niet meer teruggezien en ik maak mij ook deze keer geen illusies. Ik ben het wel kotsbeu en zal investeren in een bewakingscamera. En als ik nog eens dieven betrap in mijn volière, zullen ze er niet goed van zijn.”

bron: nieuwsblad.be
foto: AFT

De gedupeerde in zijn lege volière

Bekijk ook

GRONINGEN AIRPORT MAG VOGELS EN ZOOGDIEREN BEJAGEN

De provincie Drenthe heeft in januari toestemming gegeven om vogels en zoogdieren af te schieten ...

3 opmerkingen

 1. Ja vrede op aarde, wat van jou is . ? Is ook van mij ? Denken steeds meer mensen.
  En de rechtelijke macht gaat daar steeds meer in mee?.
  Te gek voor woorden,heb al eerder gesteld ,steel je ? Een pink eraf ,beide bij 2 keer stelen,enz.
  Natuurlijk moet je het dan wel zeker weten,maar je weet dan precies wie je over de vloer krijgt,
  Is niet humaan ? Maar wel duidelijk

 2. Toch wel opmerkelijk dat bij vogeldiefstallen de betekenis “buitenlanders” bij Nederlanders en Belgen/Vlamingen verschillend zijn.
  Bij Nederlanders betekent “buitenlanders” Belgen/Vlamingen.
  Bij Belgen/Vlamingen betekent ” buitenlanders” Nederlanders.

  Betekent dit dan dat gestolen vogels uiteindelijk opnieuw terecht komen in Land van herkomst?
  Dat doorgaans die gestolen vogels worden ingezet voor/bij de kweek.
  Waaraan ligt het dan doorgaans?
  Top vogels hebben vooral te maken bij vogeltentoonstellingen, en zeker bij kanaries.
  Wat zijn een van de voornaamste algemene regels bij dergelijke vogelevenementen?
  ” wij zijn niet verantwoordelijk”
  Dus de kanarie kwekers voelen zich niet verantwoordelijk, tot er zich iets ernstig voordoet. Zoals vogeldiefstal bij vogeltentoonstellingen, en of bij de vogelliefhebbers zelf.
  Personen met slechte/kwade bedoelingen zullen er jammer genoeg blijven bestaan. Het komt er op aan om hen het zo moeilijk mogelijk te maken.
  Volgens sommigen zo weinig mogelijk private informaties. Maar tegelijkertijd wordt de pap met de lepel aangereikt. Denk maar aan de informaties bij Online verkoop, en of informaties catalogus.

  Vraag op aanbod betekent meermaals dat er “handlangers-tussenpersonen” aan te pas komen. Personen die vogels opkopen om ze daarna terug te verkopen.
  Zelfs voor en of tijdens vogelmarkten/vogelbeurzen.

  Op Nederlandse fora’s/forums hoor je meermaals, is de algemene regel, koop je vogels bij de kwekers zelf.
  Waarom zijn dan bij plaatselijke-lokale vogelevenementen, en of andere vogelevenementen, handelaars aanwezig, waarvoor dienen dan die aanwezige handlangers-tussenpersonen?

  • Misschien export.In het algemeen komen de duurdere/bijzondere soorten niet op tentoonstellingen.
   Het nieuwsblad moet natuurlijk wel interessant zijn voor lezers dan zijn termen van dure vogels en noemen van hoge bedragen een aandacht trekker.Vogelverblijf lijk mij een gezelschapsvolière. Die maakt nu een troosteloose indruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *