vrijdag 3 april 2020
Homepage | vogelverenigingen | Terugblik op VOGEL 2020

Terugblik op VOGEL 2020

Vogel2020 is voor de meesten van ons achter de rug.
Echter nog niet voor ieder van ons. Talloze vrijwilligers zijn deze weken nog bezig met het opruimen van de stellingen en heel veel ander materiaal. In totaal vier trailers uit Bergen op Zoom en twee uit Zutphen. Alle materialen worden in de late winter door vrijwilligers schoongemaakt, gerepareerd of vervangen. Nog een hele klus.
De werkgroep zal in de komende weken samen met het hoofdbestuur een evaluatie houden van de afgelopen show.

Dit jaar was er voor een paar veranderingen gekozen en we gaan kijken hoe dat heeft uitgepakt.

Ten eerste is het verschuiven van de datum doorgevoerd in de verwachting dat dit meer publiek zou trekken. De komende jaren valt oud en nieuw echter heel ongunstig , vandaar dat er al vóór de zomer besloten is dat de verschuiving eenmalig is. Volgend jaar schuiven we een week op en zitten daarmee ook weer een week na de Duitse DKB-show

Veel kritiek was er op het verstrekken van de kooistickers. Dit hebben we onderkend en gaan dit heroverwegen. Met name de grote inzenders en de inzenders die in clubverband inzenden hebben hier veel hinder van ondervonden. Ook was de ruimte voor deze personen te krap. Dit gaan we sowieso aanpassen. Verder kregen we vaak te horen dat men toch wel graag me
opmerkingen op het keurbriefje wil zien, ondanks dat we dat al jaren op deze minimale manier doen.

De keus om de standhouders in twee aparte zalen onder te brengen was een gevolg van de positieve reacties die we na de Mondial daarop gekregen hebben. Veel bezoekers, maar ook veel standhouders lieten ons weten dat dat een goede opzet was en dat dat eigenlijk zo zou moeten blijven. Nu, tijdens de NK is toch gebleken dat een aantal standhouders toch liever tussen de vogels staan. Ook een aantal bezoekers heeft laten weten dat ze de wedstrijdhal te kaal en te leeg vonden. Dit kwam mede door een lagere inschrijving van vogels, wat natuurlijk moeilijk te voorzien is op het moment dat de keuzes gemaakt worden. Al met al heeft de extra investering in de huur van de twee standhoudershallen niet gebracht waar we op gerekend hadden.

Waar wel iedereen over te spreken is, is het opschuiven van de inschrijfdatum. We gaan trachten dat volgend jaar nog iets op te schuiven, maar dat is ook afhankelijk van het al dan niet via de post opsturen van kooistickers, want dat vereist meer tijd.
Ook heel erg te spreken is de organisatie over de samenwerking tussen de wedstrijdorganisatie, de keurmeestersvereniging en de technische commissies. De keurdag is nog nooit zo vlot verlopen als deze keer. En het aantal gemaakte fouten is nog nooit zo beperkt geweest.

De opening van de show die bij werd gewoond door een aantal eregasten van de COM, Carlos Ramoa en de EE, Esther Huwiler, werd verricht door mevrouw Hendrix van ministerie van Landbouw.

Nieuw was ook de presentatie van de speciaalclubs en de aanwezigheid van de sierduivenbond NBS, kleindierenbond KLN en Parkieten Societeit. Onze speciaalclubs hebben hun beste beentje voor gezet om mooie presentaties te verzorgen. In een eerste korte evaluatie is al uitgesproken om volgend jaar dit nog meer uit de verf te laten komen.
Ook nieuw was de kraamverhuur voor particuliere vogelverkoop. Deze viel erg in de smaak, zowel bij publiek als bij de huurders. Gevraagd is om dit uit te breiden naar vier dagen. Ook dit zullen we overwegen en zal van de beschikbare ruimte afhangen.

bron:Nieuwsbrief NBvV

Bekijk ook

Recente nieuwsbrief NBvV

NAAR AANLEIDING VAN DE ACTUALITEIT RONDOM HET CORONA-VIRUS HEEFT HET HOOFDBESTUUR BESLOTEN OM ZOWEL DE ...

1 opmerking

  1. Nu is het wachten op de getalletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *