donderdag 16 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Terrorkauw bezorgt kinderen in Ulvenhout nachtmerries

Terrorkauw bezorgt kinderen in Ulvenhout nachtmerries

Een zogeheten ‘terrorkauw’ is sinds ruim een maand de schrik van basisschoolkinderen in Ulvenhout. Kinderen, leerkrachten en ouders houden vanwege deze vliegende terrorist de lucht rondom basisschool De Rosmolen nauwlettend in de gaten.
Het beest is voor het eerst gesignaleerd in februari meldt de basisschool. “Rond carnaval heeft de kauw voor het eerst hier chaos veroorzaakt”, vertelt teamcoördinator Louise Jansen van de school.

Niet alleen lopen kinderen verwondingen op of krabt de kauw hen in het gezicht, het gevaar is groter, vertelt Jansen. “Er zijn situaties voorgekomen dat een kind in paniek voor de kauw de straat op rent en bijna aangereden wordt.”

Onder de kinderen wordt verschillend gereageerd op de aanvallen, laat de teamleider weten. Het ene kind staat iedere dag doodsangsten uit terwijl de ander er iedere keer opnieuw aan herinnerd wordt wanneer deze zwarte verschrikking aanvalt.

Vanuit de basisschool wordt verteld hoe de kinderen veilig binnen moeten komen. “Als de kauw aanvalt, moeten kinderen gauw bukken. De kinderen komen soms al kruipend terug de school binnen”, schetst Jansen.

Kinderen zijn het favoriete doelwit van de terrorkauw, maar eigenlijk is niemand veilig. “Ik heb zelfs een volwassen vrouw gezien die haar fiets liet vallen en wegrende voor de kauw”, vertelt Susanne Lambregts, een van de bezorgde moeders. Ze heeft een zoontje van vijf die naar De Rosmolen gaat.

“Ik heb mijn zoontje wijsgemaakt dat die kauw hier niet in de buurt een nest heeft”, vertelt Lambregts. Haar zoontje zoekt namelijk continu naar nesten om eventueel de terrorkauw te spotten. “Het voordeel van jonge kinderen is wel dat ze dingen gauw vergeten. Hij is niet iedere dag doodsbang voor die vogel.”

De gemeente is op de hoogte van de terrorkauw. Vogelrevalidatiecentrum uit Zundert gaat kijken wat er aan gedaan kan worden, meldt de gemeente via Twitter.

Bron: BredaVandaag
foto: Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=172823

Jackdaw_arp_750pix

Bekijk ook

Hoe klinkt een kneu en vooral ook, hoe ziet hij er uit(met video)

De kneu kneutert, krast en babbelt tevreden voor zich uit en vooral ook door elkaar ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *