zaterdag 14 december 2019
Homepage | inheemse vogels | Terror-vogels teisteren Brabants dorp

Terror-vogels teisteren Brabants dorp

Het Brabantse Landerd waarschuwt via de gemeentelijk Facebookpagina voor overlast door agressieve roofvogels. Er komen deze maand veel eieren uit en er zijn vogels met een opvliegend karakter die hun kersverse kroost willen beschermen.

Vooral in de omgeving van uitspanning ’t Oventje is het oppassen geblazen. „Daar beschermen de ouders van jonge uiltjes hun jongen op een ferme manier.”
De gemeente kan niets anders doen dan waarschuwingsborden ophangen, omdat de wet natuurbescherming voorschrijft dat broedende vogels nu eenmaal met rust gelaten dien te worden.
Het is dus even behelpen in Landerd. Wie durft kan gewoon zijn route vervolgen en krijgt van de gemeente nog vier eenvoudige, maar „effectieve” tips mee, zo meldt omroep Brabant.
• Blijf uit de buurt van de roofvogel
• Blijf goed om je heen kijken
• Zorg dat je niet alleen bent
• Schreeuw en molenwiek met je armen
Wie zich met deze tips op zak niet zeker genoeg voelt, loopt de komende dagen maar beter een blokje om. De gemeente verwacht dat de jonge vogels over een paar dagen uit zullen vliegen.

bron: facebook
foto: eerder geplaatst

Bekijk ook

NVWA MAAKT VOGELOPVANG VLEUGELLAM

De Vogelopvang in Naarden vangt even geen vogels meer op. Na een bezoek van de ...

1 opmerking

  1. we hebben het hier over steen uiltjes,niet groter als een merel.om dan een foto van een buizerd erbij te plaatsen verwacht ik van een telegraaf vd sensatie maar niet van een side die meent deskundige te zijn op vogel gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *