zondag 5 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | ‘Terror-oehoe’ in Artis ondergebracht

‘Terror-oehoe’ in Artis ondergebracht

Sinds een maand verblijft de vogel in de Uilenruïne, naast een andere oehoe. Ze zijn gescheiden door gaas.

Een verzorger vertelde aan RTV NH dat het prima gaat met de vogel en dat hij snel op zijn gemak was in zijn nieuwe onderkomen.

Ernstige verwondingen
De oehoe jaagde bijna een jaar lang inwoners van het dorp Kwadijk in de gemeente Purmerend de stuipen op het lijf. Voorbijgangers viel hij uit het niets aan. Sommige belaagden hadden ernstige hoofdwonden die gehecht moesten worden.

De aanvallen werden steeds heviger, waarna de gemeente besloot een vergunning aan te vragen om het beschermde dier te vangen. De vogel was ook in het buitenland groot nieuws.

Bedreigingen
Half maart 2015 werd de oehoe gevangen door een valkenier en ondergebracht bij een vogelopvang in Andijk. De medewerkers van de opvang werden meerdere keren bedreigd door mensen die trachtten de oehoe te bevrijden. De vogel werd daarom in de zomer verhuisd naar een geheime locatie.

De oehoe zal nooit uitgezet worden, omdat Oehoewerkgroep Nederland verwacht dat de tamme uil hetzelfde afwijkende gedrag zal vertonen als hij in vrijheid wordt gesteld. Het gedrag zou zijn ontstaan doordat de uil gewend is om op de arm of het hoofd van mensen te landen.

bron: het parool
foto: eerder gepubliceerd

1280px-Oehoe2008

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *