vrijdag 7 augustus 2020
Homepage | regelgeving | Suriname stopt import vogels uit Europa en Azië

Suriname stopt import vogels uit Europa en Azië

PARAMARIBO, 1 feb – Suriname weert voorlopig alle vogels en vogelproducten uit Europa en Azië. Vanuit het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij zijn extra maatregelen getroffen sinds het uitbreken van de vogelgriep. Een handicap is het gebrek aan mankracht.
Door dit gebrek kan de controle op importen minder zijn. “Daarom hebben we afspraken gemaakt met de politie, douane en havenmeesters en gevraagd om extra alertheid”, zegt Gianna Karg, topfunctionaris op het ministerie, tegenover de Ware Tijd. Het betekent niet dat niet uit een bepaald land mag worden geïmporteerd als de griep maar in een bepaald deel voorkomt.

Er zijn in elk geval maatregelen getroffen om over dracht in Suriname te voorkomen. Tot nog toe zijn geen gevallen van vogelgriep geregistreerd. “We reageren gelijk op meldingen van ziekte in het veld. We zouden meer kunnen doen, maar de middelen zijn er niet”, aldus Karg. Onder andere zou preventief veldonderzoek moeten worden verricht. Vooral gebieden waar veel trekvogels voorkomen zouden gecontroleerd moeten worden.

bron:Waterkant.net

kippen-toom

Bekijk ook

Beestenbende bij hobbyhouder in Echt-Susteren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week donderdag in Echt-Susteren een groot aantal verwaarloosde ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *