woensdag 19 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | Stropers proberen vogeltjes te vangen in bos bij Eindhoven: twee verstrikte mezen en lokvogel bevrijd

Stropers proberen vogeltjes te vangen in bos bij Eindhoven: twee verstrikte mezen en lokvogel bevrijd

EINDHOVEN – In een bosgebied langs de Eindhovenseweg in Eindhoven-Noord is zondagochtend rond 10.00 uur een illegale constructie gevonden waarmee wilde vogels werden gevangen. In een kooitje zat een lokvogel en in netten daaromheen waren al twee pimpelmezen verstrikt geraakt.
De constructie werd ontdekt door twee wandelaars. Ze zagen een vogelkooitje staan met daarin een goudvink. Die stond daar waarschijnlijk om soortgenoten aan te trekken. In één van de twee netten die erbij waren gespannen zaten al twee vogels: pimpelmezen die totaal waren verstrikt.

Ze zaten dicht bij elkaar in de benarde positie en konden onmogelijk zelfstandig loskomen. Bij één van de vogeltjes zat het net verstrikt om zijn nek. Een wandelaar heeft thuis een schaar gepakt om ze los te knippen. Ze heeft de vogeltjes in een doos gedaan en overgedragen aan de dierenambulance en politie.
Volgens de dierenambulance gaat het inmiddels weer goed met de twee vogeltjes. Al was het een gepriegel om ze te bevrijden uit de touwen.

De politie heeft de goudvink die in de kooi zat vrijgelaten in de natuur. Het kooitje is meegenomen voor onderzoek en de netten zijn vernietigd.

Voor de handel
Hulpdiensten gaan ervan uit dat de gevangen vogels bedoeld waren voor de handel. Levende goudvinken staan op Marktplaats te koop voor tientallen euro’s. Pimpelmezen zijn minder waard, daarin is online geen grote handel.

bron:ed.nl

Gebruikt als lokvogel

Bekijk ook

Eerste kievitsei binnen twee weken?

Het broedseizoen van de kievit begint dit jaar vroeg. Vorig jaar werd het eerste Drentse ...

1 opmerking

  1. Gaan we weer de vogels die te koop staan? Zijn vogels uit nakweek,en deze vogels voor tientallen euro’s?
    Is een indicatie van goed geringde vogels van liefhebbers die deze soms al tientallen jaren kweken,
    Het uit de natuur halen is nooit goed te praten,ook niet door onze inheemse katten? Maar dat word gedoogd ,onder de noemer ,ik zie er niets van, dus? Mijn poes ,doet het niet.
    Maar het vangen ? Door een ieder ,poes of mens is niet goed te praten,maar de eigenaar van de poesen komen er mee weg.
    Deze als ze gepakt worden niet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *