dinsdag 16 juli 2019
Homepage | vogelverenigingen | Storm vernielt levenswerk Dirkjan

Storm vernielt levenswerk Dirkjan

Door de hevige storm die donderdag over ons land raasde, is vogelaar Dirkjan Stekelenburg (54) uit Geldermalsen in één klap al zijn vogels kwijtgeraakt. Toen een windvlaag het dak van zijn volière eraf blies, vlogen de tientallen valkparkieten weg. „Het voelde alsof de grond onder mijn voeten wegzakte.”

Stekelenburg, die al jarenlang veel tijd en geld in zijn hobby steekt, traint de vogels voor wedstrijden. Hij werd al een aantal keer Nederlands Kampioen. „Het is mijn levenswerk. Al die vogels waarmee ik kampioen mee ben geworden, zijn nu weg. Ik ben er kapot van.”
Schepnet
Hij zag donderdag nog net de laatste twee exemplaren de lucht in vliegen. „Toen ik zag dat het dak eraf was gewaaid, ben ik naar buiten gerend. Ik zag er nog net twee wegvliegen”, aldus de aangeslagen Stekelenburg tegen de Gelderlander, die een emotionele oproep op Facebook heeft gezet in de hoop zijn geliefde gevederde vrienden terug te vinden. Tot nu toe vond hij één vogel terug. „Die heb ik samen met mijn dochter in een weiland met een schepnet gevangen.” Dat net ligt naast de deur, zodat hij het snel kan pakken als het weer raak is.”

Hoewel de materiële schade enorm is: alleen al de vogels zijn 3500 euro waard en ook zijn schuur ligt in puin, ligt volgens Stekelenburg de pijn van het gemis. Hij is bang dat hij zijn parkieten niet meer terug zal zien. „Ze overleven het niet in het wild. Daarom hoop ik dat er zoveel mogelijk worden teruggevonden.”

Steun
Aan sociale media zal het overigens niet liggen: de oproep die Stekelenburg op Facebook plaatste, is al duizenden keren gedeeld. Sommige mensen bieden aan een nieuw koppeltje vogels te kopen. Anderen geven de vogelaar een seintje als ze een van zijn vogels spotten. De inwoner van Geldermalsen is blij met de steun. „Al die reacties, dat is echt ongekend. Dat is heel erg mooi. Hopelijk vinden een aantal mensen hierdoor nog een paar vogels terug.”

bron: headlines.telegraaf.nl
foto: facebook

Bekijk ook

Americahal, jarenlang het domein van VOGEL, krijgt tweede leven

De gemeente Apeldoorn en Boverhoff Sloopwerken starten binnenkort met de circulaire demontagesloop van de Americahal. ...

1 opmerking

  1. Wat opvalt dat leed steeds in geld word uitgedrukt ook nu weer vogels 3500 euro,storm schade 90 miljoen.Arme vogeltjes zou ik denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *