dinsdag 18 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | ‘Stop de webcams die vogels begluren’

‘Stop de webcams die vogels begluren’

WEESP – Tik Beleefdelente.nl in en je kijkt via webcams mee in de nesten van allerlei vogels. Daar moeten we mee stoppen, vindt schrijver en bioloog Midas Dekkers.

De Weesper neemt in de Volkskrant stelling tegen deze website van de Vogelbescherming. “Naar je buurvrouw kijk je niet met een verrekijker, waarom zou je wel stiekem de godganse dag naar binnen mogen gluren in een vogelnestje? Ook dieren hebben recht op privacy.”

Dieren in nood
Een tweede argument: Midas is bang dat kijkers via de webcambeheerder zullen proberen in te grijpen in de natuur. Want er komen veel dieren in nood voorbij.

De Vogelbescherming laat de webcams staan. De webcams zijn er om mensen liefde voor de vogels bij te brengen – en de wreedheid van de natuur mogen we best zien, zeggen ze.

bron:Weespernieuws

Webcan zou verboden moeten worden
Webcam zou verboden moeten worden

Bekijk ook

Kievit valt kraanvogels aan (video).

De titel verraadt al dat dit geen recent filmpje is, maar daarom niet minder mooi. ...

1 opmerking

  1. Heeft die mijnheer niets beters te doen? Er zijn wel andere problemen waar mijnheer Dekkers zich druk om kan maken. De vogels hebben hier totaal geen last van en als dat wel zo is dan gaan ze er zeker niet in broeden. Het is prachtig om op deze manier de natuur te beleven zonder dat mensen zelf in nestkasten gaan zitten gluren en zo deze nesten verstoren. Laat mijnheer Dekkers zijn kwaliteiten b.v. aanwenden om de Oostvaardersplassen beter te beheren. Als dierenliefhebber ben ik daar onwijs geschrokken over het kale en leeg gevreten gebied. Een beheer onwaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *