maandag 21 oktober 2019
Homepage | natuurbescherming | Stichting Vogelopvang wordt opgeheven; vogels naar opvang in België

Stichting Vogelopvang wordt opgeheven; vogels naar opvang in België

DINXPERLO – De stichting Vogelopvang Oost Nederland wordt opgeheven. De dieren worden overgebracht naar een vogelopvang in België. Dat meldt de stichting Vogelopvang in een bericht op Facebook.

Het bericht via Facebook luidt als volgt: “Zoals jullie weten vond er op zondag 5 november 2017 een tragische gebeurtenis plaats. Herman Smees, de oprichter van de stichting Vogelopvang Oost Nederland overleed toen plotseling. Herman was de grote drijvende kracht achter de stichting. Hij besteedde al zijn tijd aan de opvang en verzorging van de dieren. Hij kon de gehele dag de dieren de nodige aandacht en liefde geven. Tevens was hij druk bezig met de uitbreiding van de vogelopvang en was bezig met het maken van speelplaats voor de bezoekende kinderen. Helaas heeft hij dit niet kunnen afmaken.

Na het overlijden van Herman hebben wij, als gezin en vrijwilligers zo goed als het ging de werkzaamheden van Herman overgenomen. Dit is een zware taak, naast onze volledige werkweek.

Herman had voor zijn overlijden in België een vogelopvang bezocht. Dit betreft de vogelopvang ‘Nally’s papegaaien’ te Beernem. Bij dit bezoek had Herman de beheerders van de vogelopvang gevraagd of zij, als Herman niet meer in staat zou zijn voor de vogels te zorgen, de vogels zouden willen overnemen. De beheerders hebben toen gezegd dat zij dat wilden doen. Gezien het feit dat Herman is overleden en het voor ons een zware taak is, hebben wij, na overleg met Nally’s papegaaien, besloten dat de vogels een nieuw onderkomen krijgen. In februari zullen de vogels worden overgebracht naar Nally’s papegaaien te Beernem. Als de vogels allemaal daar ondergebracht zijn, zal de stichting worden opgeheven. De overgebleven gelden van de stichting zullen worden overgemaakt naar Nally’s papegaaien.

Wij willen op deze, helaas onpersoonlijke wijze, alle vrijwilligers, en de peters en meters en donateurs bedanken voor hun ondersteuning.

Stichting Vogelopvang Oost Nederland.”

bron: Dinxpersnieuws

De blauw gele ara

Bekijk ook

Stikstof nekt vogels op de Veluwe

De enorme stikstofuitstoot in Nederland blijkt funest voor vogels op de Veluwe. Eerder onderzoek toont ...

1 opmerking

 1. Het verlijs van iemand is het ergste watvvje kan overkomen,veel sterkte.
  Maar lees veel over de vogelopvang in Erica? Dit zou toch de gewezen opvang moeten zijn,dichtbij? En een opvang?voor vogels?
  Of spelen er andere dingen in de opvang van dieren? Geld?
  Dit hebben we gezien in zeehonden opvang? Opvang van stichting AAP, papagaaien opvang Brabant?diverse opvang voor schildpadden?
  Diverse goede doelen voor dieren,geld weg en stichting opgeheven.
  We hebben overal een stichting voor om je geld aan te doneren,stichting aap ,stichting red the big cats, donkey stichting voor de ezels in india,
  Red de oerang oetang, de panda,de apen in afrika,de krokodillen , de zeehonden, de pinguïns , de neushoorns,de olifanten ,de giraffes, honden uit spanje ,honden uit Hongarije.
  Let wel het nastreven van een goed doel is prima,maar onze dieren opvang zitten zonder geld ,maar daar kommert zich bijna ? Geen hond om.

  Nee het zijn vaak de stichtingen die het geld gebruiken,voor ??? En als het moeilijk word , dan worden ze opgeheven en is het geld weg,
  Stichting AAp 11.000.000 op de bank ,pieterburen? Lenie wil 150.000 euro zien voor haar stichting.
  Noem de stichting toch gewoon VMZ

  Voor Mij Zelf.
  kom je er ook nog mee weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *