woensdag 11 december 2019
Homepage | natuurbescherming | Staatsbosbeheer richt vogelacademie op bij Lauwersmeer

Staatsbosbeheer richt vogelacademie op bij Lauwersmeer

Het activiteitencentrum van Staatsbosbeheer bij het Nationaal Park Lauwersmeer verandert in een vogelacademie. Vogelliefhebbers kunnen elkaar daar ontmoeten en de vogels bestuderen. Gedeputeerde Staten investeert 130.000 euro in de vogelacademie. Ook de provincie Groningen en de gemeenten rondom het Lauwersmeer steken geld in het project. De vogelacademie moet ervoor zorgen, dat er meer mensen naar het Lauwersmeergebied komen.

“Het Lauwersmeergebied is een enorme vogelmagneet”, zegt boswachter Jaap Kloosterhuis van Staatsbosbeheer. “Door de komst van een vogelacademie krijgen bezoekers nog wat gerichter informatie over wat er in het gebied is te zien en kunnen ze elkaar ontmoeten. Ook is het de bedoeling dat er in de academie onderzoek wordt gedaan door studenten.” Kloosterman is dan ook erg blij met de bijdrage van de provincie voor de vogelacademie.

bron:OmropFryslân

Uitkijktoren-vogelhut De Baak

Bekijk ook

Vogelhospitaal Naarden sluit deuren omdat NVWA na tientallen jaren wakker wordt ?

NAARDEN – Vogelhospitaal Naarden heeft per direct de deuren gesloten. De maatregel volgt nadat de ...

2 opmerkingen

 1. Weer 130.000 euro gemeenschapsgeld
  Ja de natuur mag wat kosten
  Maar wanneer doen we iets met de natuur wat helpt.
  Randen rogge haver en wilde planten langs een weiland. Schapen op de holterberg.zodat de korhoenders ander voedsel krijgen.
  Nee geld pompen in ??

 2. We zijn eindelijk begonnen om de grote hoeveelheid vossen , aan banden te leggen .ook het kerkhof oostvaarderplassen, word op een andere mannier beheerd.ja heb je weer maloten die hek hek openzetten.
  Lekker onze natuurbeheerders ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *